Foto: FIBA
Pārliecinošu panākumu Eiropas čempionāta spēlē sestdien, 20. jūnijā, guva Lietuvas sieviešu basketbola izlase, kas ar 83:64 (30:12, 18:16, 17:19, 18:17) F grupas mačā sagrāva novājināto Horvātijas valstsvienību.

Lietuva, kas iepriekšējā kārtā pārsteidzoši pieveica Krieviju, šo dueli iesāka ļoti pārliecinoši, jau pēc pirmās ceturtdaļas atrodoties vadībā ar 18 punktiem, un noveda līdz drošam panākumam.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 18 punktiem bija Gintare Petronīte, bet 14 punktus pievienoja Vita Kuktiene.

Tikmēr Horvātijai ar 17 punktiem palīdzēja Iva Sliskoviča.

Savukārt Krievija, kas turnīra gaitā jau cietusi divas neveiksmes, ar 75:61 (23:23, 18:13, 23:12, 11:13) pieveica Slovākiju, izšķirošo pārsvaru gūstot trešajā ceturtdaļā.

Uzvarētājiem 22 punktus iemeta vien 16 gadus jaunā Marija Vadejeva, viņai ar 17 punktiem piebalsoja Jevgēņija Beļakova, bet ar 11 punktiem atzīmējās naturalizētā Epifānija Prinsa.

Tikmēr slovākietēm Barbora Bālintova un Zofija Hruscākova iemeta pa 15 punktiem.

Šīs grupas kopvērtējuma vadībā ar trim panākumiem trīs mačos ir Spānija, bet ar trim panākumiem četrās cīņās seko Krievija. Divas uzvaras ir Serbijai un Lietuvai, pie viena panākuma tikusi Slovākija, bet Horvātija otrajā posmā cīnās bez panākumiem un jau zaudējusi cerības uz ceturtdaļfināla sasniegšanu. Tikmēr vietas pirmajā astotniekā garantējušas Krievija un Spānija.

F apakšgrupā spēlē pirmā posma C un D grupu labākās vienības. Kā zināms, Latvijai Eiropas čempionāts noslēdzās, kad tā, neskatoties uz divām uzvarām, C apakšgrupā ieņēma ceturto vietu, tādējādi nekvalificējoties nākamajam sacensību posmam un zaudējot cerības cīnīties par ceļazīmi uz nākamā gada Riodežaneiro vasaras olimpiskajām spēlēm.

Tikmēr E grupā pēc četrām kārtām līderes ar trim uzvarām ir Turcija un Francija. Tikmēr divas uzvaras izcīnījušas Baltkrievija un Melnkalne, kamēr Čehijai un Grieķijai viens panākums.

Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies abu otrā posma apakšgrupu četras labākās komandas.

Čempionāta uzvarētāja nodrošinās sev automātisku dalību nākamā gada Riodežaneiro vasaras olimpiskajās spēlēs, bet nākamo četru vietu ieguvējām būs iespēja sacensties Olimpiādes kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!