Foto: DELFI
2014.gada Pasaules kausā basketbolā sestdien, 13.septembrī, Lietuvas basketbolistiem neizdevās izcīnīt bronzas godalgas, spēlē par trešo vietu dramatiskā cīņā piekāpjoties Francijai ar 93:95.

Francija tādējādi pirmo reizi vēsturē izcīnīja godalgas pasaules čempionātos, bet Lietuvas basketbolistiem neizdevās otro reizi pēc kārtas kārt sev kaklā bronzas medaļas.

Lietuvas izlases rindās līdz šim labāko spēli aizvadija Jons Valančūns, kurš guva 25 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. 14 punktus guva Ads Juškevičs, bet 13 punktus - Renalds Seibutis. Francijai, kas šo turnīru aizvadīja bez sava līdera Tonija Pārkera, 27 punktus guva Nikolā Batums, 15 punktus - Boriss Diavs, bet pa 13 punktiem Džofrijs Lavernjē un Tomā Ertels.

Visu maču nevienai no izlasēm neizdevās iegūt drošu pārsvaru un sīva spēkošanās ritēja visu maču. Trešās ceturtdaļas izskaņā Lietuvai bija astoņu punktu pārsvars, arī iespēja panākt +10, taču tā netika izmantota. Savukārt Francija izmantoja Lietuvas kļūdas, samazinot starpību un neļaujot mača likteni izšķirt vairākas minūtes pirms spēles beigām.

Viens no izšķirošajiem mirkļiem bija nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Lietuvai bija trīs punktu pārsvars. Ieguvuši atlēkušo bumbu pie sava groza, lietuvieši netraucēti lēnām devās uzbrukumā, taču nepievērsa uzmanību laikam, un atvēlētajās astoņās sekundēs nešķērsoja laukuma vidu.

Francijas basketbolisti šo misēkli vērsa sev par labu, īsā laikā panākot jau divu punktu pārsvaru. Pēdējā minūtē Francija panāca arī sešu punktu pārsvaru, taču arī tas vēl neatrisināja visu šajā spēlē. 16,6 sekundes pirms beigām Juškevičs caurgājienā guva divus punktus ar sodu, tad realizēja arī sodiņu, atjaunojot intrigu - 85:86. Atlikušās nepilnas 17 sekundes izvērsās par soda metienu konkursu un gaidīšanu uz pretinieku kļūdām. Šajā taktiskajā duelī francūžiem roka nenoderbēja, viņi aukstasinīgi realizēja soda metienus, un Lietuvai nācās samierināties arnenosargāto pārsvaru un zaudējumu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!