Foto: F64

Precīzs lietuviešu leģionāra Taura Jogelas tālmetiens astoņas sekundes pirms spēles beigām trešdien viņa pārstāvētajai "Barons kvartāls" komandai ļāva pirmajā "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) jaunās sezonas spēlē savā laukumā ar 75:70 (22:19, 13:19, 23:19, 17:13) pārspēt "Liepāja"/"Triobet" vienību.

Par Rīgas kluba rezultatīvāko basketbolistu ar 20 punktiem kļuva cits lietuvietis Deniss Krestiņins, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, kamēr Jogela atzīmējās ar 17 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" sastāvā 18 punktus iemeta amerikāņu leģionārs Latīfs Makmalans, bet 13 pievienoja Raiens Kuks.

Lai gan šis mačs iesākās diezgan līdzīgā cīņā, otrās ceturtdaļas sākumā "Barons kvartāls" izvirzījās vadībā ar deviņu punktu pārsvaru (28:19). Tiesa, dažu minūšu laikā liepājnieki atspēlējās, jo, veicot 17:2 izrāvienu, izdevās izvirzīties vadībā ar 36:30.

Tālāk Liepājas klubs gan neatrāvās, un otrā puslaika ievadā mājinieki atkal izvirzījās vadībā, bet duelis līdz pat tā izskaņai aizritēja punkts punktā. Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas 20 sekundes, "Liepāja"/"Triobet" kapteinis Artūrs Ausējs ar precīzu divpunktu metienu panāca neizšķirtu 70:70. Tomēr pagarinājums šajā mačā nesekoja, jo astoņas sekundes pirms beigām Jogela iemeta uzvaru nesošu tālmetienu.

Savukārt pēc minūtes pārtraukuma vēl divus punktus ar "slam dunk" guva Krestiņins.

"Barons kvartāls" iepriekšējā BBL sezonā astotdaļfinālā zaudēja Lietuvas komandai Pasvāles "Pieno žvaigždes", bet "Liepāja"/"Triobet" ceturtdaļfinālā nepārvarēja Igaunijas vienības Tartu TU/"Rock" pretestību.

Jau vēstīts, ka Latvijas čempione "Valmiera"/ORDO otrdien B apakšgrupas spēlē savā laukumā ar rezultātu 85:52 droši uzvarēja Rakveres "Tarvas" komandu no Igaunijas, kamēr "Jēkabpils" viesos ar rezultātu 86:82 pagarinājumā uzveica debitanti "Ogre"/"Kumho Tyre".

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlēs 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās. Bez "Ogre"/"Kumho Tyre" komandas sacensībās debitēs arī Baltkrievijas klubs Mogiļevas "Borisfen".

A apakšgrupā spēlē Igaunijas komandas Raplas "Avis" un Pērnavas "Sadam", Latvijas vienības "Barons kvartāls", "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Liepāja"/"Triobet", kā arī Lietuvas vienība Ķēdaiņu "Ņevežis" un Atirau "Barsi" no Kazahstānas.

Savukārt B grupā cīnīās Rakveres "Tarvas" un TTU no Igaunijas, Latvijas klubi "Ogre"/"Kumho Tyre", "Jēkabpils" un "Valmiera"/ORDO, Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigždes" un Mogiļevas "Borisfen".

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kur tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas plāno startēt Eirokausos - "Šiauliai" (Lietuva), "Tartu" (Igaunija), "Ventspils" (Latvija), Prieņu-Birštonas "Vytautas" (Lietuva), Panevēžas "Lietkabelis" (Lietuva), Utenas "Juventus" (Lietuva), Tallinas "Kalev"/"Cramo" (Igaunija) un Tallinas TLU/"Kalev" (Igaunija).

Tiesa, astoņas izliktās dalībniece BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā - arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Komandas, kas iekļūs BBL pirmajā astoņniekā, garantēs vietu nākamās sezonas turnīrā.

Arī iepriekšējā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 14 komandas, kas bija sadalītas divās grupās. Par sacensību čempioniem jau trešo gadu pēc kārtas kļuva "Šiauliai", kas divu spēļu summā pieveica Tartu TU/"Rock".

Lietuvas komandas turnīrā triumfējušas 11 no 12 norises reizēm, bet 2013.gadā to iespēja arī Latvijas vienība "Ventspils".

Kopš 2012.gada turnīrā vairs nespēlē abas vadošās Lietuvas vienības Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", turklāt to vairs nedara arī Latvijas klubs "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!