Foto: DELFI

ULEB Eirolīgas grupu turnīru ar fantastisku uzvaru ceturtdien sāka Lietuvas basketbola vicečempioni "Lietuvos Rytas", kas pamatturnīrā spēja iekļūt tikai pēc kvalifikācijas pārvarēšanas oktobra sākumā.

Pamatsacensību D grupas pirmajā spēlē Viļņā, pārpildītajā "Siemens" arēnā "Lietuvos rytas" pagarinājumā ar 84:83 pieveica seškārtējos Eirolīgas čempionus "Panathinaikos".

Spēles gaitā nevienai komandai tā arī neizdevās iegūt kaut cik drošu pārsvaru, bet pēc trijām no četrām ceturtdaļām rezultāts bija neizšķirts. Pamatlaika pēdējās minūtes sākumā "Lietuvos Rytas" bija četru punktu pārsvars un iespēja to vēl palielināt, taču tā netika izmantota. Savukārt "Panathinaikos" ar sava līdera Dimitra Diamantida pūlēm (precīzs soda metiens un trīspunktnieks) panāca neizšķirtu 74:74. Viļņas klubam bija pēdējā uzbrukuma tiesības, taču arī šo iespēju mājinieki neizmantoja.

Pagarinājumā 19 sekundes pirms beigām Džeimss Gists ar "slam dunk" panāca 83:82 viesu labā, bet 5,5 sekundes pirms pagarinājumā beigām Renalds Seibutis ar pustālo metienu atguva Viļņas klubam vadību. "Panathinaikos" uzbrukums nebija sekmīgs, taču bumba no "Lietuvos Rytas" spēlētājiem šķērsoja laukumu, kad jāspēlē bija vien 0,4 sekundes. Šo laiku "Panathinaikos" pamanījās izmantot lietderīgi, jo Antonis Fotsis vēl paspēja izdarīt metienu, kurš trāpīja pa stīpu, bet grozā bumba neielidoja.

Uzvarētājiem 19 punktus guva Seibutis, vēl 13 punktus – Darjuss Songaila, bet 12 punktus – Huans Palacioss. "Panathinaikos" sastāvā rezultatīvākais ar 13 punktiem bija lietuvietis Jons Mačulis, bet pa 12 punktiem guva Maiks Batiste un Ramels Karijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!