Foto: DELFI.lt
Lietuvas basketbola vienība Viļņas "Lietuvos rytas" būtu ar mieru uzņemt ULEB Eirolīgas turnīra kvalifikācijas turnīru, tā portālam "BasketNews.lt" izteicies kluba direktors Martīns Prulis.

Bez Viļņas kā potenciālie rīkotāji tiek uzskatīti arī Maskava un Nimburka.

Kā ziņots, no šādas iespējas atteicies Latvijas klubs "VEF Rīga", jo par to jāmaksā ievērojama dalības maksa.

Rīgas vienība kvalifikāciju uzsāks tieši pret "Lietuvos rytas", kurā iepriekšējā sezonā spēlēja Jānis Blūms.

Kopumā turnīrā būs trīs kvalifikācijas kārtas. Pēdējā kārtā jeb finālā divas veiksmīgākās vienības izspēlēs vienīgo ceļazīmi uz Eirolīgu.

Otrajā kārtā "VEF Rīga" un "Lietuvos rytas" pāra uzvarētāji spēkosies ar Itālijas čempionāta pusfinālisti Varēzes "Cimberio" vai Vācijas līgas finālisti Oldenburgas "EWE Baskets".

Savukārt šī četrinieka uzvarētāja izšķirošajā mačā par dalību pamatturnīrā tiksies ar Krievijas komandu Maskavas apgabala "Himki", Beļģijas čempioni Ostendes "Telenet", Vācijas līgas finālisti Oldenburgas "EWE Baskets", Čehijas čempioniem Nimburkas CEZ vai Turcijas čempionāta finālisti Bandirmas "Banvit".

ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrs notiks no 1. līdz 4.oktobrim.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā samērā negaidīti "VEF Rīga" saņēma uzaicinājumu piedalīties nākamās sezonas ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā un astoņu komandu konkurencē cīnīties par pēdējo ceļazīmi uz pamatsacensībām.

Kvalifikācijas turnīra uzvarētājs nākamās sezonas Eirolīgas grupu turnīra izlozē tika ievietots vājākajā sestajā grozā. Šī komanda tika ielozēta D apakšgrupā pamatturnīrā tiksies ar Grieķijas komandu Atēnu "Panathinaikos", Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi Electra", Spānijas komandu Vitorijas "Laboral Kutxa", Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandu no Krievijas, kas šogad triumfēja Eiropas kausa sacensībās un Serbijas komandu Belgradas "Crvena Zvezda".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!