Foto: F64

Latvijas basketbolista Kaspara Bērziņa pārstāvētā Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komanda piektdien ULEB Eiropas kausa izcīņā no tālākās cīņas izslēdza Sanktpēterburgas "Zeņit" komandu, kurā spēlē Jānis Timma.

ULEB Eiropas kausa ceturtdaļfināla otrajā spēlē "Lokomotiv-Kubaņ" viesos uzvarēja ar 88:77 (25:10, 19:19, 23:27, 21:21), bet sērijā līdz divām uzvarām svinēja panākumu ar 2-0.

Bērziņš, kurš šonedēļ ceturtdaļfināla pirmajā mačā piedzīvoja savu debiju Krasnodaras klubā, šoreiz spēlei nebija pieteikts, savukārt Timma, kas neliela savainojuma dēļ nepiedalījās pirmajā mačā, šoreiz gāja laukumā un guva deviņus punktus.

Timma spēlēja 29 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā trāpīja vienu no pieciem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem, kā arī realizēja vienīgo "sodiņu". Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva trīs kļūdas, bloķēja vienu metienu, nopelnīja piecas piezīmes un izprovocēja četrus pretinieku pārkāpumus, spēli noslēdzot ar sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Lokomotiv-Kubaņ" jau pirmajā ceturtdaļā ieguva 15 punktu pārsvaru, kuru pēc tam droši nosargāja, pretiniekus tikai reizi pielaižot tuvāk par desmit punktiem (69:60).

Uzvarētājiem Kevins Džonss guva 17, bet Andrejs Zubkovs 14 punktus, kamēr "Zeņit" rindās ar 21 punktu izcēlās Stefans Markovičs, bet Sergejs Karasjovs iemeta par punktu mazāk.

Abu komandu pirmajā spēlē otrdien Krasnodarā "Lokomotiv-Kubaņ" uzvarēja ar 75:52.

Bērziņš Krasnodaras klubam pievienojās jau janvāra izskaņā, taču tā rindās veselības likstu dēļ līdz otrdienai nebija spēlējis.

"Lokomotiv-Kubaņ" pusfinālā būs jātiekas ar Vācijas vienību Minhenes "Bayern" vai Malagas "Unicaja" no Spānijas.

Piektdien ceturtdaļfināla otro maču aizvadīs arī Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife", kas pirmajā spēlē otrdien izbraukumā ar 67:87 piekāpās Izraēlas klubam Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav".

Pasečņiks neliela savainojuma dēļ pirmajā mačā nepiedalījās, lai gan bija komandas pieteikumā.

Pusfinālā šī pāra uzvarētājs tiksies ar Krievijas komandas Maskavas apgabala "Himki" un Spānijas klubu "Valencia" dueļa spēcīgāko komandu, kur pēc divām spēlēm rezultāts ir neizšķirts 1-1.

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 20 klubi bija sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēja divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificējās "Top 16" kārtai, kurā tās tika sadalītas vēl četrās grupās. Pēc divu apļu cīņā katras grupas divas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, kur tāpat kā pusfinālā un finālā uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!