Foto: FIBA
Latvijas basketbola izlasē mačā pret Turciju pirmdien veiksmīgi debitēja saspēles vadītājs Rihards Lomažs, kurš pēc mača dalījās iespaidos par savām pirmajām gaitām valstsvienībā.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā pirmdien ar rezultātu 79:70 pārspēja Turcijas izlasi, bet Lomažs savā pirmajā mačā valstsvienībā 17 minūtēs guva 10 punktus.

"Kad devos laukumā, man bija tikai viena doma – palīdzēt kaut kā aizsardzībā. Uzbrukums pats atnāks. Centos noturēt pretinieku līderus, tad iemetu pāris metienus un sajutu enerģiju," pēcspēles preses konferencē sacīja Lomažs.

"Mēs kā komanda bijām gatava šai spēlei. Mēs nosedzām pretinieku līderus. Viņi sameta punktus, taču tie ir augstas klases spēlētāji, kurus pilnībā apturēt grūti. Mēs izpildījām spēles plānu, dažbrīd nospēlējām asi, bet tā dabūjām vajadzīgās emocijas," viņš skaidroja.


Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars zināja, ko var sagaidīt no Lomaža, jo ar viņu strādājis jau iepriekš.

"Rihardu pazīstu jau labu laiku, jo esam strādājuši kopā trīs jauniešu izlasēs. Es viņam ticu, un viņš man ir palīdzējis sasniegt labus rezultātus. Es redzu, ka viņš nostabilizējies pieaugušo basketbolā. Es zinu, ka viņš ir cīņas spara pilns un ka varu viņu izmantot dažādās situācijās," sacīja galvenais treneris.

Šajā sezonā Lomažs atgriezies laukumā pēc ceļgala krustenisko saišu plīsuma, un BK "Ventspils" sastāvā FIBA Čempionu līgā viņš vidēji spēlēja 17,5 minūtes un guva 5,7 punktus un izdara 1,2 rezultatīvas piespēles. Savukārt "Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) 13 spēlēs Lomažs izcēlies ar 6,6 punktiem un 2,2 piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!