Foto: F64

Pie negaidīti pārliecinošas uzvaras "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā svētdien tika turnīra pastarīte "Latvijas Universitāte" (LU), kas savā laukumā ar 77:68 (22:18, 21:9, 21:21, 13:20) pārspēja "Jēkabpili".

LU sastāvā 19 punktus šajā mačā iemeta Roberts Krūmiņš, bet 15 punktus un desmit rezultatīvas piespēles pievienoja Renārs Birkāns. Zīmīgi, ka abi šie basketbolisti spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa.

Savukārt "Jēkabpils" rindās 23 punktus iemeta Rinalds Sirsniņš, bet pa desmit guva Jurijs Aleksejevs un Roberts Stumbris.

Abu komandu mačs iesākās līdzvērtīgā gultnē, tomēr pirmās ceturtdaļas beigās LU ieguva dažu punktu pārsvaru, ko līdz pirmā puslaika beigām izdevās ievērojami palielināt, jo mājinieki atpūtā devās ar negaidītu 16 punktu handikapu (43:27). Lai arī "Jēkabpils" basketbolistiem otrā puslaika sākumā pietuvojās vairs tikai līdz sešiem punktiem (39:45), salauzt studentus viesiem neizdevās, jo pēc tam LU atkal atrāvās un izvirzījās vadībā pat ar 18 punktiem (64:46).

Noslēdzošo ceturtdaļu Jēkabpils komanda uzsāka ar gana ievērojamu deficītu, tāpēc tai vairāk bija jādomā, kā atspēlēties no mīnusiem, nevis par uzvaras izcīnīšanu. Pakāpeniski viesi atspēlējās, bet, sākoties pēdējai pamatlaika minūtei, pieredzējušais Sirsniņš ar precīzu tālmetienu samazināja rezultāta starpību līdz septiņiem punktiem - 67:74.

Savā nākamajā uzbrukumā LU kļūdījās, kas "Jēkabpilij" ļāva veidot vēl vienu uzbrukumu, taču arī viesi pieļāva kļūdu, bet pacīnīties par uzvaru tā arī neizdevās, jo bija sasniegta piezīmju norma, kas studentiem vadību ļāva nosargāt ar precīziem soda metieniem.

Studenti šosezon 19 spēlēs izcīnījuši četras uzvaras, turklāt divas no tām gūtas pēdējās divās cīņās. Tikmēr jēkabpilieši līdz spēlei ar LU bija izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas un piektā panākuma gadījumā "lūši" turnīra tabulā nostātos blakus trešajā vietā esošajai "Valmierai"/ORDO. Tiesa, pēc zaudējuma LU tas neizdevās.

Šī abām komandām bija trešā savstarpējā spēle šosezon. Iepriekšējos divos mačos uzvarējuši jēkabpilieši. Ja oktobra beigās tika gūta viegla uzvara ar 84:60, tad mēnesi vēlāk LU tika pārspēta ar septiņiem punktiem (78:71).

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 15 uzvarām 16 mačos ir "Ventspils" komanda, kurai ar deviņām uzvarām 11 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 11 uzvarām 18 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO, bet ar desmit panākumiem 18 spēlēs seko "Jēkabpils".

Piekto pozīciju ar deviņām uzvarām 20 dueļos ieņem "Jūrmala"/"Fēnikss", kam ar septiņām uzvarām 16 spēlēs seko "Barons kvartāls". Septiņas uzvaras 17 cīņās dod septīto vietu "Liepāja"/"Triobet" basketbolistiem, "Ogre"/"Kumho Tyre" ir sešas uzvaras 16 mačos un astotā pozīcija, bet "Valka"/"Valga" komanda guvusi trīs uzvaras 11 mačos. Savukārt turnīra tabulu ar četrām uzvarām 19 spēlēs noslēdz "Latvijas Universitāte".

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!