Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komanda "Latvijas Universitāte" (LU) piektdien izcīnīja uzvaru gaidāmas sezonas pirmajā pārbaudes mačā.

LU basketbolisti Mālpilī ar 84:76 (24:15, 20:24, 14:15, 26:22) pārspēja "Barons"/LDz vienību.

Pirmajā pārbaudes spēlē LU komandas rindās nespēlēja jaunieguvums Artūrs Grīnbergs, kurš turpina atlabt pēc meniska plīsuma, savukārt pirmo maču LU rindās aizvadīja Mārcis Saulītis. Tāpat starp spēlētājiem nebija pieredzējušā Visvalda Bikšes un Renāra Magones. Savukārt pēc gada pārtraukuma komandas sastāvā atgriezās Jānis Eiduks, kā arī viens no pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas komandas "Rīga"/"Pārdaugava"/LU līderiem Marts Ozolinkevičs.

Tikmēr "Barons"/LDz rindās debiju piedzīvoja Kristaps Dārgais.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Linards Jaunzems, bet 13 punktus pievienoja Jānis Engers un Pēteris Rēķis. Tikmēr "Barons"/LDz komandā ar 18 punktiem izcēlās Dārgais, bet 17 punktus guva Salvis Mētra.

Kā zināms, nākamajā sezonā LBL regulārajā turnīrā "VEF Rīga" aizvadīs divus apļus, kas kopā dos 20 spēles.

"Aldaris" LBL 25.sezonas pamatturnīrā piedalīsies "VEF Rīga", "Ventspils", "Jēkabpils", "Liepāja"/"Triobet", "Jūrmala"/"Fēnikss", "Barons"/LDz, "Valmiera"/ORDO, "Jelgava", "Latvijas Universitāte", "Ogre" un "Valka"/"Valga".

Tāpat "VEF Rīga" vienība piedalīsies VTB Vienotās līgas regulārajā turnīrā, kurā katra komanda aizvadīs 30 mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!