"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionāta kopvērtējuma lejasgala vienību mačā svētdien "Latvijas Universitāte" (LU) savā laukumā ar 98:66 (23:17, 14:22, 31:8, 30:19) sagrāva "Valmiera"/ORDO spēlētājus.

Izšķirošie notikumi mačā risinājās trešajā ceturtdaļā, kuras ievadā LU zaudēja ar 37:39, tomēr iemeta pirmos septiņus punktus, pēc četrām minūtēm jau bija priekšā ar 52:40, bet šī nogriežņa beigās mājinieku pārsvars jau pārsniedza 20 punktus, kas vēlāk pēdējās desmit minūtēs tika vēl vairāk palielināts.

Uzvarētājiem ar 17 punktiem palīdzēja Jānis Eiduks, kamēr 17 punkti un astoņas atlēkušajās bumbas bija turnīra labākajam spēlētājam janvārī Linardam Jaunzemam, bet 16 punktus sameta Renārs Birkāns.

Tikmēr valmieriešiem ar 22 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Viktors Iļjins, kamēr 12 punktus iemeta Dāvids Vīksne.

LU basketbolisti guva piekto uzvaru šosezon un trīs no tām ir tieši pret valmieriešiem. Iepriekš sezonas pirmajā mačā studentus pretiniekus apspēlēja ar 96:87, bet oktobra beigās uzvarēja arī ar 72:65. Vēl pa reizei LU pārspējusi arī "Jēkabpili" (74:67) un "Betsafe"/"Liepāja" (78:70).

Tikmēr "Valmiera"/ORDO trešdien viesos neveiksmīgi aizvadīja noslēdzošo ceturtdaļu un trešo reizi mēneša laikā piekāpās "Jēkabpilij". Vienība LBL ietvaros iepriekšējo reizi uzvarēja 18.novembrī, kad pārspēja "Ogri", bet vēl pa vienai uzvarai šosezon izcīnītas pār "Jēkabpili" un "Valka"/"Valga".

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 16 uzvaras 16 mačos, savukārt ar 11 panākumiem 13 dueļos seko "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" ir 11 uzvaras 15 cīņās, bet tālāk ar 11 panākumiem 18 dueļos seko "Ogre".

Jau piektajā vietā ir "Jēkabpils", kas izcīnījusi septiņas uzvaras 19 mačos, bet sestā ar piecām uzvarām 15 cīņās ir "Betsafe"/"Liepāja".

Pirmajam sešiniekam ar piecām uzvarām 18 spēlēs seko "Latvijas Universitāte", divas uzvaras deviņos mačos ir "Valka"/"Valga" rēķinā, bet "Valmiera"/ORDO iekrājusi trīs uzvaras 19 dueļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!