Foto: F64

Pārbaudes mačā pret Čehijas izlasi Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība lūzumu sagādāja, pateicoties spēlei aizsardzībā, uzskata komandas galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Kā zināms, Latvijas valstsvienība, turpinot gatavoties jūnijā gaidāmajam Eiropas čempionātam un uzsākot pārbaudes turnīru Čehijā, piektdien ar 64:61 pārspēja mājinieču izlasi.

"Ceturtdien vakarā redzējām, kā Čehijas izlase spēlē ar Slovākiju. Šī informācija palīdzēja sagatavoties. Labi sākām, ar aktīvu aizsardzību sagādājot pretiniecēm lielas problēmas.

Diemžēl uzbrukumā veicās sliktāk. Čehietes izdarīja agresīvu spiedienu uz mūsu mazajām spēlētājām, bija daudz kļūdu un nepārliecinošu darbību. Tāpēc spēle ritēja kā pa viļņiem," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Zvirgzdiņa teikto.

"Pēdējā ceturtdaļā lūzumu sagādāja mūsu aizsardzība. Ja pretiniecēm nebūtu iespējas gūt "vieglos" punktus ar ātrajiem uzbrukumiem pēc mūsu kļūdām vai atkārtotajiem metieniem pēc izcīnītām bumbām pie groza, mūsu pārsvars būtu bijis lielāks. Spēlē piecas pret piecām čehietēm klājās grūti."

"Patīkami, ka rezultatīvi nospēlēja Kristīne Vītola un Ieva Krastiņa. Situācijā, kad pretinieces lielāko uzmanību pievērsīs Anetei [Jēkabsonei-Žogotai] un Guntai [Baško-Melnbārdei], būs ļoti svarīgi, lai iniciatīvu uzņemas citas spēlētājas," uzsvēra Zvirgzdiņš.

Sestdienas pievakarē Latvijas izlase samēros spēkus ar Turcijas valstsvienību. Zvirgzdiņš uzskata, ka šis mačs būs lēnāks, bet liela nozīme būs taktiskajai gudrībai un prasmei pieņemt pareizus lēmumus. Iespējams, sastāvā gaidāmas nelielas pārmaiņas.

Sacensību noslēgumā svētdien Latvija spēkosies ar Slovākiju.

Latvijas valstsvienība uz pārbaudes turnīru Čehijā devusies 14 spēlētāju sastāvā, mājās atstājot jauno Rūtu Veideri, kura izlases treniņiem atkal pievienosies nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!