Foto: AP/Scanpix/LETA
Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģendas Maikla Džordana vārda izmantošanu reklāmas nolūkos bez basketbolista atļaujas tirdzniecības veikalu ķēdei "Dominick's" būs jāsamaksā sportistam 7,8 miljonus eiro liela naudas kompensācija.

"Esmu priecīgs par tiesas lēmumu. Cilvēkiem nebūtu jāuztraucas, ka kāds varētu izmantot viņu vārdu un uzvārdu bez pašu atļaujas," uzskata NBA leģenda.

2009.gadā, kad Džordans tika uzņemts basketbola Slavas zālē, "Dominick's" izmantoja basketbolista vārdu piemiņas reklāmā, kuras peļņa bija desmit miljoni ASV dolāru.

Veikalu ķēdes advokāti basketbolistam par viņa tēla nesaskaņotu izmantošanu piedāvāja gandrīz 127 tūkstošus dolāru, taču Džordans uzskatīja, ka viņa vārds ir daudz vērtīgāks par piedāvāto summu.

Džordans savu NBA karjeru uzsāka 1984.gadā. Savas karjeras laikā viņš izcīnīja sešus NBA čempiona titulus (visus ar Čikāgas "Bulls"), turklāt ikreiz tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Basketbolista karjeru Džordans noslēdza 2003.gadā, kad bija aizvadījis divas sezonas Vašingtonas "Wizards" vienībā.

Kā zināms, karjeras laikā leģendārais basketbolists izveidoja sadarbību ar ASV sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotāju "Nike", izveidojot "Air Jordan" zīmolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!