Foto: LETA

Latvijas basketbola izlasei Pasaules kausa kvalifikācijas izcīņas otrā posma pirmajās spēlēs, visticamāk, nepievienosies arī Dairis Bertāns un Rolands Šmits, preses konferencē atklāja valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Jau vēstīts, ka gaidāmajos mačos pret Slovēnijas un Spānijas izlasēm vairāki līderi nebūs ar Latvijas izlasi. Dāvis Bertāns gatavosies jaunajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonai Sanantonio "Spurs" sastāvā un šogad vairs nespēlēs valstsvienībā, arī Anžejs Pasečņiks un Žanis Peiners pirms savas debijām ULEB Eirolīgas komandās nebūs ar savu nacionālo komandu. Iepriekš bija neskaidrības arī ar Šmitu un Dairis Bertānu, tomēr Vecvagars stāstīja, ka jānotiek brīnumam, lai viņi pievienotos.

"Dairis Bertāns trenējas ar klubu un turpina rehabilitāciju pēc sava savainojuma. Visticamāk, viņš nebūs, bet es negribētu novilkt kaut kādu sarkano līniju, jo dzīvē var notikt daudz kas. Rolanda gadījums ir citādāks, bet viņš arī, visticamāk, nebūs. Viņam jauni izaicinājumi jaunā komandā "Barcelona" komandā. "Barcelona" spēlētāji nav arī Slovēnijas un Ukrainas izlasēs. Varbūt kādam vai mums visiem vēl izdosies pārliecināt Barselonas komandu," sacīja Vecvagars.

Nākamnedēļ Latvijas izlasei pievienosies Grieķijas kluba Pirejas "Olympiacos" spēlētāji Jānis Timma un Jānis Strēlnieks, kā arī Aigars Šķēle, kurš nākamsezon spēlēs Francijas komandā "Antibes Sharks".

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība pēc dažām treniņu dienām uz pirmo pārbaudes spēli Somijā dosies eksperimentālā sastāvā. Ar īsto valstsvienības rudens modeli līdzjutēji pirmo reizi varēs iepazīties pēc nedēļas – piektdien, 7. septembrī, plkst.19 "Arēnā Rīga" atbildes spēlē ar Somijas komandu. Savukārt 9. septembrī Viļņā paredzēta spēle trešā pārbaudes spēle ar Lietuvas izlasi.

"Jāsaprot, ka spēlētāji nesen uzsākuši gatavošanos sezonai, tāpēc šīs pārbaudes spēles ir nepieciešamas, lai atgrieztu spēlētāju iemaņas. Tas ir nozīmīgi, lai uz pirmajām Pasaules kausa spēlēm mēs varētu demonstrēt savu labāko sniegumu," uzsvēra galvenais treneris.

Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas otro posmu uzsāks 14. septembrī, savā laukumā spēkojoties ar Slovēniju, bet 17. septembrī būs izbraukuma spēle pret Spānijas valstsvienību.

"Viss, ko zinām par nākamajiem pretiniekiem, ir nopublicētie spēlētāju sastāvi. Kad redzēsim, kas viņiem spēlēs, tad sapratīsim vairāk," skaidroja Vecvagars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!