Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas basketbola speciālists Nikolajs Mazurs apstiprināts par Krievijas kluba Maskavas "Dinamo" galveno treneri, informē vienība.

Tiek vēstīts, ka ar speciālistu noslēgts ilgtermiņa līgums.

"Vēlos pateikties savam iepriekšējam klubam "VEF Rīga", kur pavadīju astoņus gadus un kur bija lieliska iespēja augt un attīstīties," izteicās Mazurs. "Piedāvājums no "Dinamo" ir kā jauns izaicinājums ne tikai sevi pierādīt kā trenerim, bet arī kā organizatoram."

Tikmēr "Dinamo" kluba prezidents Gors Hečojans norādīja, ka jau vairākus gadus sekots līdzi Mazuram kā trenerim. "Jau pēdējos piecus gadus raugāmies, kā Mazurs attīstās kā treneris. Pa šo laiku viņam bijusi laba pieredze, tāpēc esmu priecīgs, ka mums izdevies viņu piesaistīt "Dinamo" klubam. Mazurs ir treneris kurš prot strādāt ar maza budžeta klubu un spējīgs dot rezultātu. Tomēr brīnumus negaidām uzreiz, esam vienojušies par ilgtermiņa sadarbību."

Kā zināms, Mazurs pēc abpusējas vienošanās šomēnes lauza līgumu ar Latvijas čempioniem "VEF Rīga", kur nu par galveno treneri kļuvis spānis Karloss Frade.

Pašlaik 34 gadus vecais Mazurs par "VEF Rīga" galveno treneri kļuva pērnā gada jūnijā, bet tā treneru kolektīvā darbojās kopš kluba atjaunošanas pirmsākumiem 2007.gadā.

Mazurs ilgus gadus strādājis ar 1995.gadā dzimušo Latvijas basketbolistu paaudzi. Vēl 2013.gadā Mazurs bija Latvijas U-18 izlases galvenais treneris, kad viņa vadītā komanda izcīnīja ceturto vietu Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā. Savukārt pērn Mazurs jau Latvijas U-20 valstsvienības galvenā trenera postenī ar grūtībām prata izlasei saglabāt vietu Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā.

Iepriekšējā sezonā Maskavas klubs Krievijas superslīgas regulārajā čempionātā bija otrajā vietā, taču izslēgšanas spēlēs palika trešie. Tāpat vienība aizkļuva līdz finālam Krievijas kausā, kurā gan nesacentās valsts spēcīgākās vienības.

Netiek izslēgts, ka nākamajā sezonā "Dinamo" varētu spēlēt VTB Vienotajā līgā, aizstājot finansiālu problēmu skarto Samāras "Krasnije kriļja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!