Foto: F64

Latvijas vicečempioniem basketbolā "VEF Rīga" mačā pret spēcīgo Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" patraucēja neveiksmīgais uzbrukuma sniegums cīņas izskaņa, kad spēlētāji nespēja tikt līdz metieniem no labām pozīcijām, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Kā ziņots, "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas mačā savā laukumā ar rezultātu 72:80 (20:17, 18:24, 18:20, 16:19) zaudēja "Lokomotiv-Kubaņ". Līdz ar to novembra deviņās spēlēs Rīgas klubs izcīnīja tikai vienu uzvaru.

"Spēlē bija labas lietas. Diezgan labi turējāmies pie disciplīnas, tomēr vairākas reizes nesanāca apturēt viņu ātro uzbrukumu, nepaspējot pat uzsist piezīmes. Deriks Brauns iemeta trīs svarīgus tālmetienus, ko viņš parasti tik labi nedara," pēc mača izteicās Mazurs. "Beigās svarīgās epizodēs netikām līdz labam metienam. Viņu agresīvā aizsardzība nobremzēja mūsu mazos spēlētājus. Dažas neveiksmīgas epizodes beigās izšķīra mača likteni."

Piektdien rīdzinieki paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar amerikāņu saspēles vadītāju Džastinu Kobsu, kurš karjeru turpinās Vācijā. Savukārt svētdien pēc savainojuma izārstēšanas pirmoreiz "VEF Rīga" komandas pieteikumā bija iekļauts talantīgais Aigars Šķēle, kurš devās laukumā un tādējādi piedzīvoja savu debiju galvaspilsētas komandā.

"Dzīvosim, redzēsim," par iespēju papildināt komandas sastāvu ar kādu leģionāru izteicās Mazurs.

"Šo maču iesākām labāk, nekā citus, tomēr beigas nesanāca, kā vajadzētu. Jāiemet svarīgos metienus," pauda Ingus Jakovičs, kurš šajā spēlē guva 15 punktus. "Mēģinām tagad uz katru spēli noskaņoties daudz agresīvāk. Cerams, ka tas palīdzēs."

"Šī mums bija svarīga spēle, jo iepriekš vairākas spēles bijām izlaiduši. Pēdējā laikā mums bija daudz traumētu spēlētāju, tāpēc ne tikai jācīnās par uzvaru, bet arī jādod iespēja puišiem atgūt spēļu ritmu. Arī šodien veicām labus izrāvienus, tomēr pēc tam nerealizējām savas iespējas un "VEF Rīga" atgriezās mačā. Šīs problēmas cenšamies risināt," izteicās Krievijas kluba galvenais treneris Sergejs Bazarevičs.

"Kad "VEF Rīga" spēlē pret stiprākām komandām, tā rāda ļoti labu sniegumu, jo sekmīgi cīnījusies arī ar Maskavas apgabala "Himki" un Maskavas CSKA, bet līmenis spēlēs pret vājākiem pretiniekiem ir zemāks," piebilda treneris, kura padotie šonedēļ Eiropas kausa izcīņas spēlē uzvarēja arī Latvijas čempionus "Ventspils". "Ventspilnieki zina, ko spēlē, un zina, ko grib, bet salīdzināt abu vienību spēku nevēlos. Talanta laikam "VEF Rīga" komandā ir vairāk, savukārt "Ventspilij" ir dziļāks sastāvs ar labākiem metējiem."

Šosezon "Lokomotiv-Kubaņ" klubs ir atgriezies Eiropas kausa izcīņā, kur izcīnījis septiņas uzvaras septiņās spēlēs, ļaujot priekšlaicīgi nodrošināt sev vietu nākamajā kārtā. Tikmēr VTB Vienotajā līgā Krasnodaras vienība pēc deviņām spēlēm ar sešām uzvarām un trim zaudējumiem ieņem piekto vietu kopvērtējumā, bet "VEF Rīga" ar trim panākumiem ieņem vien 13.pozīciju.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kurā katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!