Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" noslēgusi divu gadu līgumu ar amerikāņu aizsargu Spīdiju Smitu, apgalvo portāls "thenewsstar.com", tomēr pati komanda to pagaidām neapstiprina.

"Nav nekas parakstīts, bet interesējamies par daudziem, protams," aģentūrai LETA pauda "VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa, tomēr vienošanos aģentūrai LETA pagaidām neapstiprināja.

Pēc Luiziānas Tehniskās universitātes absolvēšanas Smits, neskatoties uz potītes traumu, šovasar piedalījās astoņās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmsdrafta nometnēs, tomēr draftā netika izvēlēts un arī netika iekļauts nevienā NBA Vasaras līgas komandā.

"Laiks atgriezties pie darba," Smits paudis portālam. "Biju uztraucies, nenokļūstot tur, kur vēlējos būt, tomēr esmu svētīts par iespēju."

Koledžas karjerā Smits kļuva par Luiziānas Tehniskās universitātes visu laiku labāko rezultatīvo piespēļu izpildītāju un bumbu pārtvērēju. Pagājušajā sezonā Smits tika nosaukts par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta pirmās divīzijas ASV konferences ("Conference USA") vērtīgāko spēlētāju.

Kaut Smits vēlējies karjeru turpināt NBA Attīstības līgā, viņa aģents Dens Kērtins paudis, ka Latvijas kluba piedāvājums bijis "ļoti, ļoti labs" un pirmoreiz "VEF Rīga" par spēlētāju interesējusies jau jūlijā.

"Viņi sekojuši viņam līdzi un zina viņa spējas. Debitantam šis ir vienreizējs spēles līmenis," izteicies Kērtins. "Būs tikai divi vai trīs amerikāņu debitanti, kas spēlēs šādā līmenī. Tas viņam ir ļoti labs solis."

Smita īstais vārds ir Kenets, bet iesauku Spīdijs viņam uzreiz pēc dzimšanas iedevusi vecmāmiņa.

"Zinu, ka spēlēšu NBA, tomēr man jāveic soļi, lai mans sniegums atkal tiktu cienīts," paudis Smits. "Man būs atkal jāpierāda, ka esmu NBA spēlētājs."

Portāls ziņo, ka Smits uz Latviju dosies šī mēneša beigās, bet viņa līgumā iekļauta iespēja vienošanos pārtraukt pēc pirmās sezonas NBA klubu intereses gadījumā.

"Jānopērk pāris "North Face" jakas un jāgatavojas," Smits pajokojis par gaidāmo Latvijas ziemu. "Esmu vēl jauns, tāpēc šī būs laba iespēja apskatīt pasauli."

Kā zināms, pēdējās nedēļās "VEF Rīga" papildinājusi sastāvu arī ar amerikāņu uzbrūkošo aizsargu Kvinu Makdauelu un zviedru aizsargu Ludvigu Hākansonu.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pagājušā gada čempioni "Ventspils". Tikmēr pārējos turnīros Latvijas galvaspilsētas klubam neveicās tik labi, jo VTB Vienotajā līgā tas nesasniedza izslēgšanas spēles, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Nākamajā sezonā "VEF Rīga" spēlēs tikai "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) un Vienotajā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!