Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mārtiņš Meiers trešdien guva 15 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, palīdzot Krievijas komandai Krasnojarskas "Jeņisej" gūt vienu no retiem panākumiem Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas ietvaros.

"Jeņisej" savā laukumā ar rezultātu 98:93 (28:25, 15:26, 25:17, 30:25) pārspēja Izraēlas komandu Holonas "Unet", pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju šī turnīra ietvaros.

Meiers spēlēja 28 minūtes un 53 sekundes, trāpot sešus no 13 izpildītajiem divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, pārtvēra divas piespēles, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja divas piezīmes. Latvijas basketbolists tika pie 19 efektivitātes punktiem, kas bija labākais rādītājs komandā.

"Jeņisej" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Entonijs Hiliards, bet "Unet" vienībā 30 punktus guva Terels Holovejs.

"Jeņisej" ar trim panākumiem 12 mačos joprojām ir pēdējā, astotajā, pozīciju Čempionu līgas A apakšgrupā, tomēr saglabā labas izredzes uz sesto vietu, kas pēc divu apļu turnīra sezonu ļaus turpināt FIBA Eiropas kausā.

Trīs uzvaras ir arī "Unet" vienībai, tiesa, ja sezonas noslēgumā abām komandām būs vienāda attiecība, augstāk atradīsies Izraēlas spēlētāji, kuri pirmajā aplī pieveica "Unics" ar sešu punktu pārsvaru.

Meiers sezonu iesāka Kazaņas "Unics" vienībā, tur nespējot nostiprināties sastāvā. "Jeņisej" rindās viņš debitēja decembrī, kopš tā laika darbojoties ļoti rezultatīvi, jo iepriekšējos divos Čempionu līgas mačos guva attiecīgi 17, 18 punktus un 11, kā arī rezultatīvs bijis VTB Vienotās līgas spēlēs.

Vēlāk trešdien FIBA Čempionu līgā laukumā dosies arī Latvijas vicečempione "Ventspils", uzņemot latvieša Rolanda Freimaņa pārstāvēto "Gaziantep" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!