Foto: FIBA

Latviešu basketbolists Mārtiņš Meiers ceturtdien guva desmit punktus, taču turnīra pastarīte Krasnojarskas "Jeņisej" VTB Vienotās līgas spēlē savā laukumā ar rezultātu 84:104 (22:29, 31:27, 17:21, 14:27) kapitulēja Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai.

"Jeņisej" turnīrā piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas.

Meiers spēlēja 19 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā trāpīja četrus no astoņiem divpunktu metieniem un abus "sodiņus". Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas un bloķēja vienu metienu, spēli noislēdzot pirms laika ar piecām piezīmēm.

Latvijas basketbolists arī izprovocēja četrus pretinieku pārkāpumus, šajā mačā tiekot pie desmit efektivitātes rādītāja punktiem.

Krasnojarskas komandā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Suleimans Braimo, bet "Zeņit" komandā Kails Kuričs izcēlās ar 34, bet Sergejs Karasjovs 32 punktiem.

"Zeņit" turnīrā izcīnīja trešo uzvaru pēdējos četros mačos.

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" VTB čempionāta ietvaros ceturtdien uzņems Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandu.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 20 uzvarām 22 mačos ir Maskavas CSKA, kurai ar 19 panākumiem 21 cīņā seko Kazaņas "Unics", bet "Zeņit" ar 15 panākumiem ir trešajā pozīcijā.

Savukārt Parmas "Parma", kurā spēlē Andrejs Gražulis, bet trenē Nikolajs Mazurs, "VEF Rīga" un Minskas "Cmoki", kuras treneru kolektīvā strādā Edmunds Valeiko, guvušas pa septiņām uzvarām 21 mačā, šādā secībā ieņemot vietas no astotās līdz desmitajai. Septiņas uzvaras 22 mačos ir arī "Astana" komandai.

Pēdējā starp 13 vienībām ir "Jeņisej", kas izcīnījusi piecas uzvaras 21 mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!