Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Mareks Mejeris piektdien, aizvadot pirmo spēli pēc atgriešanās "VEF Rīga" komandā, guva 14 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, palīdzot valsts vicečempionei "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē ar 88:42 (20:12, 20:8, 18:11, 30:11) sagraut turnīra pastarīti "Latvijas Universitāti" (LU).

"VEF Rīga" komanda turpināja uzvaru sēriju LBL, kur šosezon vēl nav zaudējusi.

Uzvarētājiem pa 14 punktiem guva Mejeris, Eduards Hāzners un Arnolds Helmanis, bet 11 punktus pievienoja Armands Šķēle, kurš, nespēlējot Jānim Blūmam, pildīja komandas kapteiņa pienākumus.

Tikmēr LU komandā Roberts Krūmiņš izcēlās ar 15, bet Harijs Rubenis septiņiem punktiem.

"VEF Rīga" jau pirmajā puslaikā ieguva 20 punktu pārsvaru, laukumā dominējot arī spēles turpinājumā.

Mejeris šonedēļ atgriezās "VEF Rīga" komandā, kur viņš bija viens no iepriekšējo divu sezonu līderiem. Šo sezonu uzbrucējs ne pārāk sekmīgi iesāka Francijas klubā Šalonas pie Sonas "Elan".

"Lēmumu pamest Franciju ietekmēja vairākas apstākļu sakritības. Īsti nesakrita domas ar galveno treneri. Viņš it kā deva iespējas, tomēr pats jutos nomākts. Dzīvoju viens pats, gribējās māju sajūtu," iemeslus, kāpēc nolēmis atgriezties dzimtenē, sarunā ar aģentūru LETA piektdien pauda basketbolists.

"Spēlēšana Francijā man tomēr bija laba pieredze, neko pret to nemainītu. Tas bija tas, kas bija vajadzīgs. Par sevi daudz ko sapratu. Tur tiek spēlēts citādāka veida basketbols, kas labi parādīja manus mīnusus," izteicās Mejeris.

"Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā piektdien notikušajā spēlē laukuma saimnieki bija LU basketbolisti, tikmēr "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma šosezon savas LBL mājas spēles aizvada reģionos.

LBL kopvērtējumā "VEF Rīga" ir līdere ar astoņām uzvarām astoņās spēlēs, bet "Ventspils" 13 mačos tikusi pie 12 panākumiem. Trešajā vietā ar astoņām uzvarām 14 spēlēs stabili turas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai ar sešām uzvarām 12 spēlēs seko "Barons kvartāls" komanda.

Piektā ar sešām uzvarām 13 mačos ir pērnās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO, bet pie pieciem panākumiem 11 cīņās tikusi "Jēkabpils". Tikmēr "Valka"/"Valga" ar trīs panākumiem astoņās cīņās ieņem septīto vietu, "Ogre"/"Kumho Tyre" ir izcīnījusi četras uzvaras 11 cīņās, bet "Liepāja"/"Triobet" ir tikpat panākumi 12 mačos, kamēr "Latvijas Universitāte" ir tikusi pie divām uzvarām 14 spēlēs.

Jaunajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra "OlyBet" vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām "Molten" ražojuma bumbām, kā arī tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā "Daugava".

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida "Lattelecom" televīzijas kanāls "Best4Sport".

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav "Jelgavas" kluba.

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" – savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992. gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi "Ventspils", astoņas reizes "Brocēni", četras "VEF Rīga", divas "Barons", pa vienai "ASK Rīga" un "Valmiera"/ORDO.

Aizvadītajā sezonā "Valmiera"/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza "VEF Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!