Foto: Publicitātes foto
Latvijas basketboliste Zenta Meļņika trešdien guva trīs punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa spēlē, bet viņas pārstāvētā Miškolcas "Diosgyori VTK" (DVTK) komanda zaudēja Ungārijas derbijā, tāpēc izšķirošā cīņa par vietu par vietu izslēgšanas sacensībās tai būs jāaizvada pēc nedēļas. Līdzīgā situācijā trešdien pēc zaudējuma nokļuva arī Lauras Auderes pārstāvētā Vācijas čempione Vaserburgas TSV 1880.

Aizvadītajā mačā DVTK viesos ar 74:79 (18:21, 17:16, 21:20, 18:22) piekāpās citai Ungārijas vienībai Pēčas PEAC. Kaut visu maču ritēja līdzīga cīņa, pēdējās minūtēs DVTK neizdevās nopietni iesaistīties cīņā par uzvaru.

Meļņika laukumā bija 31 minūti un trīs sekundes, kuru laikā iemeta vienu no četriem divpunktu raidījumiem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat basketbolistei bija deviņas atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles, cīņu priekšlaicīgi noslēdzot ar piecām piezīmēm.

Meļņika savāca desmit efektivitātes koeficienta punktus.

F apakšgrupas vadībā ar četriem panākumiem četros mačos ir Ardēnu "Flammes Carolo Basket" komanda no Francijas, kurai ar divām uzvarām piecās cīņās tagad seko abas Ungārijas komandas, bet viens panākums četros mačos ir Vācijas vicečempionei Kelternas "Rutronik Stars".

Pēdējā kārtā DVTK spēkosies ar "Rutornik Stars", turklāt, ja noslēgumā Ungārijas komandām būs vienāda uzvaru un zaudējumu attiecība, augstāku vietu ieņems Miškolcas vienība.

Trīs punktus trešdien guva arī Audere, bet TSV 1880 komanda viesos ar 51:67 (10:21, 6:14, 20:13, 15:19) pārliecinoši piekāpās Itālijas vienībai Venēcijas "Reyer".

Latviete spēlēja 15 minūtes un 16 sekundes, realizējot vienīgo izpildīto tālmetienu. Tāpat Audere izcēlās ar divām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un divām pārtvertām bumbām, kas deva deviņus efektivitātes koeficienta punktus, turklāt, kamēr viņa atradās laukumā, vācietes iemeta par 13 punktiem mazāk nekā ielaida.

"Reyer" komanda guva piekto panākumu piecos mačos, bet ar divām uzvarām I apakšgrupā seko TSV 1880 un Šveices komanda Fribūras "Elfic". Pēc nedēļas Šveices un Vācijas komandas savstarpējā duelī sadalīs otro vietu grupā.

Ceturtdien piektās kārtas maču aizvadīs Latvijas čempiones "TTT Rīga", kas uzņems Polijas komandu Gožovas "InvestInTheWest AJP". Latvijas vienība sacensībās joprojām ir bez zaudējumiem.

FIBA Eirokausā 40 komandas ir sadalītas desmit grupās pa četrām vienībām katrā. "Play-off" sacensībām kvalificēsies katras grupas divas spēcīgākās komandas un četras labākās trešo vietu īpašnieces. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā piedalīsies ranga 9.-24. komanda, labākās astoņas vienības uzreiz būs otrajā no sešām "play-off" kārtām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!