Foto: Shutterstock

Aizvadītajā nedēļā pēc īsas, bet smagas slimības 64 gadu vecumā miris latviešu izcelsmes Austrālijas basketbola treneris Ivars Blicavs, kurš nāk no slavenas sportistu ģimenes.

Blicavs jaunības gados spēlēja Austrālijas basketbola premjerlīgā, kur pārstāvēja latviešu dibināto Adelaidas "Giants" komandu, kā arī Dienvidadelaidas "Panthers" vienību. Savukārt pēc sportista karjeras beigām viņš ilgstoši bija sieviešu premjerlīgas komandas no Dienvidadelaidas galvenais treneris, kā arī trenēja šī reģiona jauniešus.

Blicavu ģimene Austrālijas basketbolā ir sen un plaši pazīstama. Šobrīd Austrālijas sieviešu izlasi pārstāv Sāra Blicavs, kura ir Ivara Blicava brāļa Andra meita. Andris Blicavs savulaik spēlēja Austrālijas vīru basketbola izlasē, kurā bija komandas kapteinis. Tāpat Ivara un Andra Blicavu māsa Ilze kādreiz pārstāvēja Austrālijas valstsvienību, piedaloties arī pasaules čempionātā.

Sāra Blicavs nespēja iekļūt Austrālijas izlases sastāvā dalībai Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tomēr vēl šo sacensību atklāšanas ceremonijas laikā viņa publicēja Latviju atbalstošu tvītu.

Tāpat ar sportu bija saistīti viņu senči, jo par basketbola treneriem strādāja arī viņu tēvs Ilmārs un onkulis Fēlikss Blicavs.

Tikmēr Ivara Blicava dēls Kārlis ir spēlējis Adelaidas "Hills" futbola komandā, kā arī bijis volejbolists, kamēr jaunākais dēls Lūkass basketbolu spēlējis Dienvidaustrumu Austrālijas Basketbola līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!