Foto: AP/Scanpix

77 gadu vecumā miris Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Čikāgas "Bulls" bijušais ģenerālmenedžeris Džerijs Krauze, kura darbības laikos komanda tika pie sešiem NBA čempionu tituliem.

1985. gadā "Bulls" jaunais īpašnieks Džerijs Reinsdorfs vēlējās, lai Čikāgas "White Sox" beisbola komandai un "Bulls" būtu daudz kopīga, tādējādi basketbola vienības ģenerālmenedžera amatā iecēla beisbola un basketbola skautu Krauzi. Tomēr Krauze pilnībā pievērsās basketbola komandai, izveidojot NBA 90. gados dominējošu vienību.

Krauze izveidoja vienu no visu laiku leģendārākajiem sastāviem un spēcīgāko NBA komandu, kas sešas reizes (1991.-1993. un 1996.-1998. gados) izcīnīja čempionu titulu. Krauzes laikā "Bulls" galvenais treneris bija izcilais Fils Džeksons, bet Krauze savas darbības laikā (draftējot, iemainot vai noslēdzot līgumus ar brīvajiem aģentiem) komandā iesaistīja tādas NBA slavenības kā Skotiju Pipenu, Horasu Grantu, Denisu Rodmenu, Bīdžeju Ārmstrongu, Pasaules Mieru (Ronu Ārtestu), Eltonu Brendu, Toniju Kukoču, Taisonu Čendleru un Džamalu Kraufordu.

2003. gadā Krauze, aizbildinoties ar veselības problēmām, atstāja "Bulls" ģenerālmenedžera amatu. Vēlāk Krauze atgriezās savā iepriekšējā arodā un strādāja kā beisbola komandu skauts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!