Foto: PantherMedia/Scanpix
86 gadu vecumā miris basketbolists, kam pirmajam olimpisko spēļu vēsturē izdevās kļūt par divkārtējo olimpisko čempionu šajā sporta veidā, - Viljams "Bils" Huglands, ziņo ārzemju mediji.

1962. gada Helsinku olimpiskajās spēlēs Huglands palīdzēja ASV izlase izcīnīt zelta medaļas. Viņš piedalījās visos astoņos turnīra mačos, vidēji gūstot 5,8 punktus katrā.

Pēc četriem gadiem Melburnā Huglands jau bija ASV izlases kapteinis un kļuva par divkārtējo olimpisko čempionu. Abas reizes olimpiskā turnīra finālā ASV basketbola izlase pārspēja PSRS vienību, ko pārstāvēja vairāki Latvijas basketbolisti - 1952. gadā Maigonis Valdmanis, bet 1956. gadā - arī Jānis Krūmiņš un Valdis Muižnieks.

Savas sporta karjeras laikā Huglands spēlēja Kanzasas izlasē NCAA koledžu čempionātā, bet pēc olimpiskās karjeras tam tika iesaukts ASV gaisa spēkos un gadu dienēja Japānā. Uzsākot biznesa gaitas, Huglands strādāja vairākās naftas kompānijās un kļuva par "Koch Oil" prezidentu. 1993. gadā viņš ziedoja vairāk nekā vienu miljonu dolāru Kanzasas Universitātes sporta nodaļai, biznesa skolai, absolventu asociācijai un mākslas muzejam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!