Foto: LETA

Latvijas vicečempioni basketbolā "Ventspils" jaunizveidotā FIBA Eiropas kausa apakšgrupu turnīra piektajā mačā otrdien pret latvieša Laura Blaua pārstāvēto Lietuvas komandu Pasvāles "Pieno žvaigzdes" garām aizmestos metienus kompensēja ar veiksmīgu darbību aizsardzībā, sacīja ventspilnieku galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

Jau vēstīts, ka "Ventspils" otrdien savā laukumā r 86:67 (23:18, 22:21, 18:8, 23:20) uzvarēja "Pieno žvaigzdes", nodrošinot pirmo vietu I apakšgrupā.

"Pirmajā puslaikā skats no malas varēja būt tāds, it kā mēs nespēlētu ar pilnu atdevi. To es skaidroju ar to, ka pretinieks pie mūsu groza izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, un varbūt tāpēc arī veidojās šāds fons. Nenoliegšu, ka tieši šis elements pirmajā puslaikā mums sagādāja vislielākās problēmas. To varētu skaidrot ar agresivitātes trūkumu. Nevēlos noniecināt pretinieku komandas garos spēlētājus, taču viņu komandā nav neviena tik dominējoša centra spēlētāja, lai mēs tik daudz zaudētu bumbas," Ventspils klubs citē Muižnieka teikto. "Otrajā puslaikā viss bija otrādi. Mums parādījās agresivitāte un nu jau mēs uzbrukumā izcīnījām deviņas atlēkušās bumbas. Kļuvām labāki šajā rādītājā, un uzreiz fons izmainījās krasi mums par labu. Sekmīgi darbojāmies arī aizsardzībā. Uzbrukumā nebijām tik veiksmīgi, taču bija daudz brīvu metienu. Vien pietrūka paša galvenā - precizitātes. Taču garām aizmestos metienus kompensējām ar veiksmīgu darbību aizsardzībā."

"Ventspils" sastāvā šajā duelī 12 punktus iemeta Māris Gulbis, bet desmit pievienoja Alans Viginss, Andrejs Šeļakovs un pieredzējušais Kristaps Janičenoks, kuram arī desmit rezultatīvas piespēles.

"Jāuzteic Janičenoka spēle. Viņa daudzās rezultatīvās piespēles nav liels pārsteigums. Ikviens pretinieks zina, ka Kristapa stiprākā puse ir metiens un tam viņi arī gatavojas. Koncentrējoties uz Janičenoka metienu, Kristaps izmanto šo situāciju un, labi pārredzot laukumu, atrod brīvos spēlētājus, kuri tad arī pārvērš viņa piespēles gūtajos punktos. Var teikt, ka Kristapam komandā ir vairāk funkciju nekā tikai punktu gūšana," pauda Muižnieks.

I apakšgrupas līdere ar piecām uzvarām piecos mačos ir "Ventspils" komanda, turklāt jau priekšlaicīgi nodrošinājusi pirmo pozīciju. Pa divām uzvarām guvuši "Pieno žvaigzdes" un Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow", bet Slovēnijas komanda Domžales "Helios Suns", ko vada ventspilniekiem labi zināmais Gašpers Okorns, tikusi pie viena panākuma.

Pirmā posma pēdējo maču Latvijas komanda nākamnedēļ savā laukumā aizvadīs pret Polijas klubu.

"Grupas pēdējai spēlei gatavosies kā parasti. Saprotu, ka, raugoties uz turnīra tabulu, tai nav lielas nozīmes, taču mums ir savi uzdevumi. Kaut vai tā pati agresivitāte zem groziem. Beigu beigās mūsu komandā ir gana daudz spēlētāju, kuriem starptautisko spēļu pieredze nemaz nav tik liela. Tāpēc jaunajiem spēlētājiem palaist garām iespēju šādā situācijā būtu muļķīgi. Spēlēsim, lai uzvarētu," kaujiniecisks bija Muižnieks.

Jaunajā turnīrā piedalās 56 komandas no visas Eiropas, kas sadalītas divās konferencēs. Katrā konferencē izveidotas septiņas apakšgrupas ar četrām komandām, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tā katru grupu pirmo divu vietu ieguvējas un četras no 14 labākajām trešajām komandām iekļūs turnīra 1/16 finālā.

Sacensību finālčetrinieka turnīrs plānots 2016. gadā no 29. aprīļa līdz 1. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!