Foto: LETA

Titulētais Latvijas klubs "Ventspils" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pamatturnīra devītās kārtas spēlē otrajā puslaikā sāka spēlēt agresīvāk, kas ļāva salauzt Radomas "Rosa" pretestību un izcīnīt uzvaru, pēc mača atzina kurzemnieku galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

Jau ziņots, ka "Ventspils" FIBA Čempionu līgas pamatturnīra devītās kārtas spēlē trešdien viesos ar 79:63 (12:16, 17:21, 30:11, 20:15) pārspēja Polijas komandu Radomas "Rosa", tiekot pie pirmā panākuma izbraukumā un gūstot svarīgu uzvaru cīņā par iekļūšanu nākamajā posmā.

"Bija ļoti svarīga spēle no turnīra tabulas viedokļa, jo mēs cīnāmies par nākamo kārtu. Ieradāmies šeit ar domu, lai uzvarētu. Sākums pirmais puslaiks bija pārāk nervozs, nespēlējām ritmā kā vajadzētu spēlēt un kā parasti to darām," pēcspēles preses konferencē teica Muižnieks.

Kā secināja ventspilnieku treneris, Latvijas komanda spēlējusi pārāk lēni un pieticīgi.

"Uzbrukumā bijām pārāk lēni un pieļāvām pārāk daudz kļūdas. Savukārt aizsardzībā bijām pārāk maigi, necīnījāmies un mums trūka enerģijas. Otrajā puslaikā lauzām spēles gaitu, sākām spēlēt agresīvāk uzbrukumā un aizsardzībā. Cīnījāmies par katru bumbu, ātrāk kustējāmies un pārvietojām bumbu, ieguvām plašāku vietu uzbrukumā, kā arī iemetām tālmetienus. Spēle aizgāja. "Rosa" ir jauna komanda ar labiem spēlētājiem un treneriem. Tomēr šajā spēlē otrajā puslaikā bijām labāki un tikām pie svarīgas uzvaras," stāstīja Muižnieks.

Tāpat arī "Ventspils" basketbolists Villijs Dīns uzsvēra šīs uzvaras nozīmību.

"Guvām ļoti svarīgu uzvaru, turklāt nebijām uzvarējuši viesos. Mums vajadzēja koncentrēties un tikt pie šīs uzvaras. Parasti komandas, kas tiek nākamajā kārtā, uzvar arī viesos," skaidroja Dīns.

Ar 17 punktiem rezultatīvākais ventspilniekiem bija Dīns, bet 13 punkti un deviņas bumbas zem groziem Edgaram Zeļonim, kamēr 11 punktus sameta Kristaps Janičenoks, bet desmit punkti un deviņas atlēkušās bumbas Aigaram Šķēlem.

LETA jau vēstīja, ka latviešu basketbolists Rolands Freimanis trešdien FIBA Čempionu līgas C apakšgrupas mačā guva 18 punktus, bet viņa pārstāvētā Turcijas komandas Ušakas "Muratbey" izcīnīja uzvaru 78:77 pār Grieķijas vienību Saloniku PAOK, kuras rindās 19 punktus sameta Žanis Peiners.

Vēl C apakšgrupā šovakar Itālijas vienība Varēzes "Openjobmetis" savu skatītāju priekšā cīnās ar kopvērtējuma līderi Klaipēdas "Neptunas" no Lietuvas.

Devītās kārtas izspēle C apakšgrupā sākās jau otrdien, kad Francijas komanda Vilērbānas "Asvel" savā laukumā ar 76:69 pieveica "Ewe Baskets".

C apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs atrodas "Neptunas", bet tikpat uzvaru deviņos mačos ir "Asvel". Tālāk ar četrām uzvarām seko "Ventspils", "Ewe Baskets" un PAOK, kamēr pa trim panākumiem izcīnījušas "Rosa" un "Muratbey", bet pie divām uzvarām tikusi "Openjobmetis".

Sākotnēji bija plānots, ka FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalīsies 32 vienības, kas sadalītas četrās apakšgrupās, tomēr jau pēc apakšgrupu sacensību izlozes negaidīti turnīram tika pievienota arī piektā apakšgrupa. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificēsies piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas.

Prestižākais klubu turnīrs Eiropā arī šosezon ir un paliek Eiropas Basketbola līgu asociācijas (ULEB) rīkotais Eirolīgas čempionāts, kurā šosezon piedalās 16 komandas no deviņām valstīm. Tā kā FIBA un ULEB neizdevās panākt vienošanos par ietekmes jomu sadali, Čempionu līgai nav izdevies viennozīmīgi ieņemt otro vietu šajā hierarhijā, tomēr ULEB rīkotā Eiropas kausa izcīņa šosezon zaudējusi iepriekšējo jaudu, spējot piesaistīt tikai 20 komandas no deviņām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!