Foto: LETA

Latvijas vicečempiones basketbolā "Ventspils" pretinieki FIBA Eiropas kausa otrā posma pirmajā spēlē Čehijas čempionvienība Nimburkas ČEZ trešdien aizvadītajā mačā bija ātrāki abos laukuma galos, uzskata ventspilnieku treneris Kārlis Muižnieks.

Kā zināms, "Ventspils" ar 64:88 zaudēja Latvijas klubiem labi iepazītajai ČEZ.

"Uzreiz pēc spēles spēlētājiem uzdevumu jautājumu - vai visi spēlētāji laukumā atstāja pēdējos spēkus un vēl vairāk? Atbilde bija - nē! Te arī ir atbilde, kāpēc mēs zaudējām. Nevis zaudējām, bet pamatīgi zaudējām. Ļoti labi apzinos, ka sezonas laikā bez zaudējumiem neiztikt un ar to rēķinos, taču zaudēt var dažādi. Var zaudēt cīņā, ar zilumiem un nežēlojot sevi un var zaudēt tā, kā zaudējām šodien. Tieši pret veidu, kā mēs zaudējām, man ir vislielākās pretenzijas," "Ventspils" kluba mājaslapā citēts Muižnieks.

"ČEZ tradicionāli ir spēcīga savā laukumā un to pierādīja arī šī spēle. Pēc pirmās ceturtdaļas šķita, ka līdzīgā cīņā aizvadīsim visu spēli, bet tas, kas sākās otrajā ceturtdaļā, nebeidzās līdz pat spēles beigām. Bija atsevišķas epizodes, kad it kā parādījās cerība uz mazākiem mīnusiem, šķiet, ka pāris reizes pietuvojāmies līdz 14 punktu deficīta, taču nebija turpinājuma," teica Muižnieks.

"Nebija konsekvences. Pretinieki šajā spēlē bija ātrāki abos laukuma galos. Gan pie mūsu groza, gan pie savējā aizsardzībā. Es saprotu, ka ČEZ sastāvā ir seši leģionāri, ka viņiem vairāku nacionālo izlašu spēlētāji, ka šie spēlētāji ir pieredzējuši. Laikam jau ne velti komanda VTB Vienotajā līgā atrodas ceturtajā vietā. Saprotu visu, taču nespēju aptvert to, kādā veidā zaudējām. Godīgi sakot, šobrīd pilnībā neesmu aptvēris, kāpēc notika tā, kā notika," atzīmēja Muižnieks.

Pēc šīs nedēļas spēlēm turnīrā gaidāms neliels pārtraukums un nākamo maču "Ventspils" aizvadīs 2016. gada 5. janvārī, uzņemot Beļģijas komandas Antverpenes "Giants" spēlētājus. Vēl otrā posma P apakšgrupā sacenšas Sofijas "Lukoil Academic" no Bulgārijas.

Jaunajā turnīrā pirmajā posmā piedalījās 56 komandas no visas Eiropas, bet otro posmu sasniedza 32 labākās vienības. Otrajā posmā tās sadalītas astoņās grupās, kas vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru.

Pēc tam gaidāmi astotdaļfināli un ceturtdaļfināli, bet sacensību finālčetrinieka izspēle plānota 2016. gadā no 29. aprīļa līdz 1. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!