Foto: F64

Latvijas basketbola klubs "Ventpils" FIBA Eiropas kausa izcīņas mačā pret Beļģijas komandu Antverpenes "Giants" ļoti slikti nospēlēja pirmajā puslaikā, bet otrajā puslaikā uzlabojot sniegumu nedaudz pietrūka, lai izcīnītu uzvaru, sacīja komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

Jau vēstīts, ka "Ventspils" ar rezultātu 78:80 (14:23, 14:23, 29:13, 21:21) izbraukumā piekāpās "Giants", nespējot priekšlaicīgi nodrošināt vietu izslēgšanas turnīrā.

"Nevienam nebija jāatgādina, cik nozīmīga bija šī spēle. Iespējams, ka spēlētāju apziņā vēl bija saglabājusies pirmā spēle savā laukumā kuru uzvarējām salīdzinoši viegli un, iespējams, ka tas arī bija viens no iemesliem, kāpēc pirmajā puslaikā bijām tik neizteiksmīgi. Ja mēs pirmo maču vinnējām ar raksturu, neviens sevi nežēloja un cīnījās līdz galam katrā epizodē, tad šodien viss bija pilnīgi pretēji. Beļģi bija tie, kuri darīja to pašu, ko mēs pirmajā spēlē. Var uzskaitīt daudzus iemeslus kas un kāpēc, bet pirmais puslaiks mūsu izpildījumā bija ļoti slikts. Zaudējām visur. Zaudējām zem groziem, pieļāvām daudz kļūdu, ļāvām viņiem gūt daudz vieglos punktus. Paši centāmies glābties jau pirmajā puslaikā, bet rezultātā pieļāvām vēl vairāk kļūdu, viss bija sasteigti," BK "Ventspils" mājaslapā citēts Muižnieks.

"Pārtraukumā par to runājām un, kā vēlāk parādīja otrais puslaiks, tad bijām izdarījuši pareizos secinājumus. Tas bija pavisam cits basketbols mūsu izpildījumā. Pieļauju, ka beļģi bija kļuvuši pašpārliecināti, taču arī mūsu kvalitātes bija pavisam citā līmenī. Atradās līderi, sakārtojām cīņu zem groziem, neviens sevi nežēloja," turpināja treneris. "Pēdējās minūtēs mūsu uzbrukumi bija nedaudz avantūriski, taču tie attaisnojās un pat sanāca tā, ka pēdējās sekundēs bija iespējas ne tikai panākt papildlaiku, bet pat uzvarēt. Nesanāca. Par otro puslaiku nav pretenziju, taču kopēju ainu bojā pirmais puslaiks."

Muižnieks uzsvēra, ka komanda nespēja vienmērīgi nospēlēt 40 minūtes, un pie vainas varētu būt motivācijas trūkums:" Kāpēc, par to ir jātiek skaidrībā. It kā visiem ir zināms, ka šajā turnīrā nevienai komandai neklājas viegli, visas komandas grib iekļūt nākamajā kārtā. Viegli nebūs arī pēdējā spēļu dienā. Ne mums, nevienai mūsu grupas komandai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!