Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks cer, ka komanda centīsies spēlēs ar Spāniju un Serbiju un Melnkalni parādīt "visu, uz ko esam spējīgi".
Kā jau ziņots, piektdien Serbijas un Melnkalnes pilsētā Novi Sadā 2005.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā savā pirmajā D apakšgrupas spēlē Latvija ar 65:74 (18:23, 23:15, 8:18, 16:18) zaudēja Izraēlai. Šodien Latvija mērosies spēkiem ar Spāniju, bet svētdien spēlēs ar mājiniekiem serbiem.

"Spēlēs ar Spāniju un Serbiju noteikti nebūsim favorīti, taču centīsimies parādīt visu, uz ko esam spējīgi, un nospēlēt savu labāko spēli," laikraksts "Neatkarīgā" sestdien citē Muižnieku, kas zaudējumu Izraēlai vērtē kā pelnītu.

"Izraēlas izlase uzvarēja pelnīti. Vienlaikus varu teikt, ka šurp nebraucām uz vienu spēli, bet gan uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Domāju, ne es, ne kāds cits no komandas nav apmierināti ar šīsdienas sniegumu," norādīja treneris.

"Mēs labi apzinājāmies, cik svarīga ir šī spēle, un jau no paša spēles sākuma spēlētājos varēja just satraukumu. Taču turpinājumā tikām tam pāri, noķērām savu spēles ritmu un pirmo puslaiku noslēdzām veiksmīgi - uzvarējām ar trīs punktu starpību. Tomēr otrajā puslaikā izpaudās jauno spēlētāju pieredzes trūkums," vērtē Muižnieks. "Ar agresīvām aizsardzības sistēmām centāmies spēli glābt, taču jāsecina, ka pietrūka gan pieredzes, gan meistarības un veiksmes."

Latvijas basketbola izlases kapteinis Roberts Štelmahers turklāt uzskata, ka Izraēlu vienībai uzvarēt bija pa spēkam.

"Grūti runāt pēc šādas spēles, jo ļoti gribējām uzvarēt, un domāju, mums tas bija pa spēkam," avīze citē Štelmaheru. "Taču pierādījās, cik ļoti šādas spēles atšķiras no pārbaudes mačiem - šeit ir pavisam cits spiediens."

"Komandā ir daudz spēlētāju, kuriem šis ir pirmais Eiropas čempionāta finālturnīrs, un, manuprāt, tas arī bija izšķirošais faktors. Varbūt kādam radās doma, ka arī šeit iemest būs tikpat viegli, kā tas bieži vien bija pārbaudes mačos. Taču cīnījās visi, un neko sliktu nevaru teikt ne par vienu savu komandas biedru. Izraēlas izlase izcīnīja pelnītu uzvaru."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!