Foto: DELFI

Latvijas speciālists Kārlis Muižnieks tomēr, visticamāk, atstās Polijas basketbola komandas Sopotas "Trefl" galvenā trenera amatu.

Kaut pirms divām nedēļām izskanēja informācija, ka Muižniekam tiks piedāvāts pagarināt līgumu arī uz ceturto sezonu, jaunākā informācija liecina par ko citu.

"Šonedēļ izlemsim, vai amatā paliks Muižnieks vai nāks jauns treneris," portālā "sportowefakty.pl" citēts "Trefl" komandas sporta direktors Tomašs Kvjatkovskis. "Šobrīd to vēl nezinām, bet skaidrība būs tuvākajās dienās."

Tomēr neoficiāla informācija liecina, ka, visticamāk, tomēr Muižnieks amatu atstās.

"Esam kopā aizvadījuši trīs labus gadus. Tas ir neierasti ilgs laiks Polijas standartiem," stāstīja Kvjatkovskis. "Uzskatu, ka jauni treneri var atklāt daudz jauna."

Kā ziņots, nupat aizvadītajā sezonā "Trefl" komanda Muižnieka vadībā kļuva par Polijas vicečempioni, bet nākamajā sezonā Sopotas klubs startēs Eiropas kausa izcīņas pamatturnīrā.

Polijas čempionāta finālsērijā "Trefl" basketbolisti ar 3-4 piekāpās ULEB Eirolīgā spēlējošajai Gdiņas "Asseco Prokom" vienībai.

Savukārt regulārajā čempionātā "Trefl" ieņēma otro vietu, kopvērtējumā atpaliekot vien no "Asseco Prokom" vienības, kas aizvadīja mazāku spēļu skaitu.

Kā ziņots, Muižnieks tika atzīts par aizvadītās sezonas Polijas čempionāta labāko treneri gan kolēģu, gan populārā portāla "Eurobasket.com" vērtējumā.

Muižnieks ar "Trefl" komandu strādā kopš 2009.gada. Iepriekšējās divās sezonās "Trefl" ieņēma ceturto vietu gan regulārā čempionāta noslēgumā, gan pēc izslēgšanas cīņām.

Pirms darba "Trefl" komandā Muižnieks ārvalstu klubos nebija strādājis. No 1999.gada līdz 2007.gadam Muižnieks trenēja vairākkārtējos Latvijas čempionus "Ventspils", bet pēc tam pusotru sezonu bija Rīgas "Barons"/LMT galvenais treneris. Tāpat Muižnieks kā galvenais treneris vadījis Latvijas vīriešu nacionālo izlasi divos Eiropas čempionātos un bijis Ainara Zvirgzdiņa palīgs Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!