Foto: LETA

Latvijas basketbola komanda "Ventspils" savā sezonas pirmajā FIBA Eiropas kausa spēlē gribēja labi nospēlēt jau no pirmās minūtes, tomēr vismaz spēles beigās tika parādīts raksturs, pēc dueļa izteicās vienības galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

Kā zināms, Latvijas vicečempione "Ventspils" jaunizveidotā FIBA Eiropas kausa pirmajā mačā, aizvadot sekmīgu ceturto ceturtdaļu, otrdien ar rezultātu 67:62 (14:18, 15:14, 19:20, 19:10) savā laukumā uzvarēja Slovēnijas vienību Domžales "Helios Suns", kuru vada ventspilniekiem labi zināmais treneris Gašpers Okorns.

"Cerējām un gribējām nospēlēt labāk jau no paša sākuma. Šāda spēle mums bija vajadzīga, jo sezonas pirmajos divos mēnešos nebija tādas atbildības un sasprindzinājuma. Gribējām būs agresīvāki, bet viņi bija tādi," stāstīja Muižnieks. "Līdz ar to mums daudz kas neizdevās. Pirmajā puslaikā izgāzām cīņu par atlēkušajām bumbām. Tomēr otrajā puslaikā kļuvām agresīvāki. Pretiniekiem jau bija jāmeklē no jauna sava spēle."

"Nebija tā skaistākā spēle, bet spēlētāji rādīja raksturu un cīnījās par katru bumbu. Pēdējās 18 sekundes gan man nepatika, tās bija ļoti sliktas epizodes," teica treneris, uzslavējot Andreju Gražuli. "Viņš šodien bija līderis un labi nospēlēja. Viņš mums palīdzēja izcīnīt uzvaru."

Muižnieks uzskata, ka pretinieku komandai bija priekšrocības, jo viņu galvenais treneris Okorns zina Latvijas basketbolu un Kurzemes kluba stiprās puses. "Viņš centās tās neitralizēt, kas daļēji arī sanāca."

Komandā pašlaik uz pārbaudes laiku atrodas amerikāņu leģionārs Demjers Pitss. "Viņš ļoti cenšas, viņa aizsardzība ir labāka par uzbrukumu, lai gan domājām, ka būs pretēji, jo visās līgās, kurās spēlējis, bijis rezultatīvs. Aizsardzība viņam noņem spēkus. Domāju, ka Pitss atkopsies un iejutīsies."

"Spēle bija smaga. Varbūt pirmajā puslaikā valdīja neliels uztraukums - pirmā Eiropas kausu spēle. Arī savainojumi mūs nomākuši, netrenējāmies pilnā sastāvā, esmu priecīgs, ka uzvarējām," teica viens no vienības līderiem Kristaps Janičenoks.

"Domāju, spēles laikā parādījām, ka esam ceļā uz uzvaru. Iespējams, ar savu sniegumu kādu pat pārsteidzām, taču tad sekoja melnais caurums. Grūti teikt, kas notika," stāstīja Okorns. "Centāmies tikt ar to galā, bet viņu izrāviens bija pārāk liels šādam turnīram. Mums no šī jāmācās. Esam jauna komanda Eirokausos."

""Ventspils" spēlēja labi, ceru, ka spēlēsim labāk, kad viņi ieradīsies pie mums. Mājinieki bija šīs spēles favorīti," uzskata Okorns. ""Ventspils" ir labākā komanda mūsu grupā. Viņi noteikti sasniegs izslēgšanas spēles."

"Man par Ventspili ir patīkamas atmiņas. Esmu tiešām priecīgs, ka liktenis lēmis manu atgriešanos šeit un atkal redzēt šo jauko pilsētu," uzsvēra slovēnis. "Šeit joprojām ir cilvēki, ar kuriem esmu strādājis."

Kā zināms, Okorns "Ventspils" komandu vadīja 2007./2008.gada sezonā.

Jaunajā turnīrā piedalās 56 komandas no visas Eiropas, kas sadalītas divās konferencēs. Katrā konferencē izveidotas septiņas apakšgrupas ar četrām komandām, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tā katru grupu pirmo divu vietu ieguvējas un četras no 14 labākajām trešajām komandām iekļūs turnīra 1/16 finālā.

Ventspilnieki augustā notikušajā izlozē iekļuva I grupā, kurā spēkosies arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow" un Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigzdes", kuru šosezon pārstāv arī Latvijas basketbolists Lauris Blaus. Šīs vienības pirmās kārtas spēli aizvadīs trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!