Foto: F64

Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) ir radusies interese arī par jauno Latvijas basketbolistu Anžeju Pasečņiku.

Izdevums "The New York Post" raksta, ka 21 gadu vecā Pasečņika kandidatūru gaidāmajā NBA draftā izskata Bruklinas "Nets" vienība, kurai šai draftā ir 22. un 27. kārtas numurs.

"Viņš nav tik atlētisks kā Porziņģis, taču vairāk ir tāds kā "vēlais zieds"," intervijā "New York Post" izteicies ESPN eksperts Frens Fraskila. "Es negribu teikt, ka viņš ir otrs Porziņģis, taču ir līdzīgs viņam. Negribu teikt, ka Pasečņijs nav atlētisks, jo tā tas nav. Viņš ir garš, viņš var gūt punktus un aizstāvēt grozu."

Lai arī Pasečņiks nav tik augstu draftēts kā Porziņģis, NBA eksperti norāda uz to, ka jaunais basketbolists ir mobils un var ļoti labi iederēties jaunākajā NBA koncepcijā par laukuma pārsvaru, taču Pasečņikam esot jāpiestrādā pie snieguma konsistences. Tiek izceltas Latvijas basketbolista spējas metienu bloķēšanā un atlēkušo bumbu iegūšanā.

"Pasečņiks ir gudrs spēlētājs un viņā var manīt līdzību ar Porziņģi, jo viņi ir labi draugi," norāda cits eksperts Deivids Piks. "Viņi spēlē vienā izlasē. Viņš progresē. Sākumā viņam bija prognozēta otrā kārtas, bet tagad viņš varētu tikt izvēlēts jau pirmajā."

Tai pašā laikā tiek norādīts, ka Pasečņiks vēl nav gatavs spēlēt NBA, un Bruklinas "Nets", ja izvēlēsies viņu, varētu latvieti paturēt pāris sezonas Eiropā.

Kā zināms, Anžejs Pasečņiks spēlē Spānijas ACB līgā, pārstāvot Grankanārijas "Herbalife" komandu. Regulārajā sezonā Pasečņiks spēlēs izcēlās ar vidēji astoņiem punktiem un 3,2 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!