Jauno Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) sezonu līgas čempioni Goldensteitas "Warriors" iesāks bez sava galvenā trenera Stīva Kerra, kurš veselības apsvērumu dēļ uz nenoteiktu laiku paņēmis atvaļinājumu, vēsta kluba mājas lapa.

Kerra vietā komandu vadīs viņa palīgs Lūks Voltons.

Jūlija beigās un septembra sākumā Kerram tika izdarītas divas mugurkaula operācijas un šobrīd trenerim svarīgāk ir iziet rehabilitācijas programmu. Ārsti pagaidām neprognozē, cik ilgs laiks trenerim būs nepieciešams, lai pilnībā atlabtu un varētu atkal pildīt savus sporta pienākums.

"Pēc divām dienām treniņnometnē es sapratu, ka man ir jāatkāpjas viens solis atpakaļ un jāfokusējas uz atveseļošanos, lai būtu gatavs darbam NBA jaunajā sezonā," saka 50 gadus vecais Kerrs. "Kā jau minēju, šī vasara man operāciju dēļ nebija no vieglajām, bet es gribu atgriezties darbā pilnībā vesels."

Kerrs ar Goldensteitas "Warriors" sāka strādāt pagājušās sezonas sākumā un aizveda to līdz NBA čempionu titulam. Pats savas spēlētāja karjeras laikā viņš ir sešas reizes kļuvis par NBA čempionu.

Jaunā sezona "Warriors" sāksies 27. oktobrī ar maču pret Ņūrorleānas "Pelicans".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!