Foto: AP/Scanpix

Pagājušās sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēcīgākā komanda Dalasas "Mavericks" sestdien izstājās no izslēgšanas turnīra jau pēc četriem mačiem.

Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē "Mavericks" ar rezultātu 97:103 (24:26, 23:21, 34:21, 16:35) savā laukumā zaudēja Oklahomasitijas "Thunder" vienībai, sērijā līdz četriem panākumiem kapitulējot ar 0-4.

Šajā mačā rezultatīvākais uzvarētājiem ar 29 gūtajiem punktiem bija Džeimss Hārdens, kurš turklāt 15 no punktiem guva tieši ceturtajā ceturtdaļā, kad viesi veica iespaidīgu izrāvienu - 35:16.

Savukārt ar 24 punktiem un 11 bumbām zem groziem atzīmējās Kevins Durants.

Tikmēr "Mavericks" līderis, pagājušās sezonas NBA finālsērijas vērtīgākais basketbolists Dirks Novickis šoreiz guva 34 punktus, bet viņam ar 16 punktiem piebalsoja pieredzējušais Džeisons Kids.

"Thunder" kļuvusi par pirmo komandu, kas sasniegusi NBA izslēgšanas spēļu otro kārtu un tajā spēkosies ar Losandželosas "Lakers" vai Denveras "Nuggets" vienību. Šajā sērijā pašlaik ar 2-1 vadībā atrodas "Lakers".

Savukārt "Mavericks" kļuvusi par pirmo čempionvienību kopš 2007.gada, kas nākamajā gadā izstājusies izslēgšana sacensību pirmajā kārtā. Iepriekš to paveica Maiami "Heat", bet kopā šī ir tikai piektā reize vēsturē, kad šādi gadās.

Pēc mača "Mavericks" komandas galvenais treneris Riks Kārlails izteicās, ka "Thunder" basketbolisti vienkārši bijuši pārāk labi.

"Tā ir lieliska, jauna komanda. Turklāt pretiniekiem acīs bija redzams, ka viņi tiešām vēlas uzvarēt," stāstīja Kārlails. "Ceturtajā ceturtdaļā mēs nevarējām viņus apturēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!