Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Goldensteitas "Warriors" noslēgusi līgumu ar centra spēlētāju Demarkusu Kazinsu, vēsta klubs.

Jau iepriekš šonedēļ tika vēstīts, ka brīvais aģents Kazinss pāries no Ņūorleānas "Pelicans" pāries uz "Warriors". Piektdien Goldensteitas vienība oficiāli apstiprināja līguma noslēgšanu ar Kazinsu.

Paredzēts, ka Kazinss nākamajā sezonā saņems 5,3 miljonu dolāru (aptuveni 4,7 miljoni eiro) lielu algu.

Aizvadītajā sezonā 27 gadus vecais Kazinss NBA nospēlēja vien 48 spēles, jo regulārās sezonas spēlē pret Hjūstonas "Rockets" viņš pārrāva Ahilleja cīpslu. Tas viņam liedza aizvadīt pilnvērtīgu sezonu.

Šo spēļu laikā ASV basketbolists laukumā pavadīja vidēji 36,2 minūtes, gūstot 25,2 punktus un sakrājot 12,9 atlēkušās bumbas spēlē. Tāpat viņa kontā vidēji 5,4 rezultatīvās piespēles un 1,6 bloki spēlē.

Arī savā NBA karjerā laika posmā no 2010.gada līdz šim brīdim Kazinsam vidēji statistikas rādītājos ir ''double-double" ar 21,5 punktiem un 12,9 atlēkušajām bumbām. Basketbolists NBA ekspertu vērtējumā tiek uzskatīts par vienu no labākajiem šī brīža centra spēlētājiem.

"Pelicans" komandai Kazinss pievienojās 2017.gadā NBA sezonas izskaņā. Toreiz viņu aizmainīja Sakramento "Kings" vienība, kas Kazinsu izraudzījās 2010.gada jauno spēlētāju draftā ar piekto numuru.

Līdz ar Kazinsa pievienošanos komandai "Warriors" ievērojami pastiprinājusi sastāvu, kurā pašlaik atrodas tādas zvaigznes kā Stefans Karijs, Klejs Tompsons, Kevins Durants un Dreimonds Grīns. '

Pagājušajā sezonā "Pelicans" iekļuva NBA izslēgšanas spēlēs un arī bez Kazinsa pārvarēja izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, ar 4-0 sagraujot Portlendas "Trail Blazers". Turnīra turpinājumā gan tika piedzīvota neveiksme "Warriors" ar 1-4.

Savukārt "Warriors" trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā kļuva par NBA čempioni, finālsērijā uzveicot Klīvlendas "Cavaliers" ar 4-0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!