Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ir tik talantīgs, ka viņš laukumā var darīt visu, ko vien vēlas, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pagājušā gadsimta nogales leģenda Hakīms Olažuvons.

Olažuvons šobrīd ir sava bijušā kluba Hjūstonas "Rockets" padomnieks un plāno iegādāties daļu kluba akciju. Pagājušajā nedēļā Hjūstonā viesojās "Knicks", bet Olažuvonam neizdevās vērot klātienē Porziņģa sniegumu, jo latvietis muguras savainojuma dēļ maču izlaida.

"Viņš ir ļoti prasmīgs, ļoti gudrs. Lielais augums viņam dod lielas priekšrocības spēlē pie groza. Viņš jau tagad ir fantastisks, spēlējot "postā"," saka Olažuvons, kurš savulaik ar savu spēli "postā" kļuva par vienu no skatītāju mīluļiem. Nigērijā dzimušā 2,29 metru garā basketbolista kustības ar bumbu groza tuvumā toreiz izpelnījās iesauku "Dream Shake".

Pats Olažuvons tagad uzskata, ka Porziņģis savos 22 gados jau ir sasniedzis viņa līmeni. "Protams, jebkuram ir iespēja augt un kļūt stiprākam. Bet viņš spēlē fantastiski, darbojas pārliecinoši, teicami kustas, met trijniekus. Domāju, ka spēle "postā" viņam ir vissvarīgākā. Bet viņš ir tik prasmīgs, ka laukumā var darīt visu."

Porziņģis pēc mača ar "Rockets" atzina, ka Olažuvons ir bijis viens no viņa bērnības elkiem, vērojis daudzus video par izcilo basketbolistu. "Es cenšos izpildīt viņa slaveno "Dream Shake", bet neteiktu, ka man Tik labi sanāk. Pat ne tuvu tam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!