Foto: AP/Scanpix/LETA

Vairākus gadus pēc profesionālās karjeras beigām joprojām sīvo sāncensību nav aizmirsušas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes Karls Melouns no Jūtas "Jazz" un Maikls Džordans no Čikāgas "Bulls".

Šonedēļ Melouns tika apstiprināts par vienu no "Jazz" treneriem un uzstājās televīzijas šovā "The Dan Patrick Show". Raidījuma vadītājs palūdz Melounu nosaukt savu NBA visu laiku simbolisko izlasi, un tajā "Jazz" komandas leģenda iekļāva savu komandas biedru Džonu Stoktonu, Oskaru Robertsonu, Viltu Čemberleinu, Lebronu Džeimsu un Džordana cīņu biedru Skotiju Pipenu.

"Skotijs Pipens bija labākais komandā visos statistikas rādītājos, kad komandā nebija Džordana. Tāpēc es viņu izvēlējos," skaidroja Melouns.

Melouns līdzīgu izvēli veica arī pirms gada, kad NBA veidoja filmu par 1992.gada ASV "Dream Team". Toreiz Melouns savu izvēli pamatoja ar to, ka Pipens ir labāks par Džordanu, jo mazāk domā par gūto punktu skaitu un viņam vairāk rūp komandas sniegums. "Viņš vēlas apturēt pretinieku labāko spēlētāju. Būtu interesanti redzēt, kā Skotijs aptur Maiklu," pērn teica Melouns.

Melouna un Džordana attiecības nebija nekādas siltās basketbola laukumā, lai gan abi bija izcili basketbolisti. Melouns ar "Jazz" divas reizes aizkļuva līdz NBA finālam (1997. un 1998.gados), bet abas reizes viņam izšķirošajā sērijā kāju priekšā aizlika Džordana un Pipena "Bulls".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!