Foto: AP/Scanpix/LETA

Goldensteitas "Warriors" un Hjūstonas "Rockets" komandas otrdien nodrošināja savstarpēju dueli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences finālā.

Konferences pusfināla piektajā spēlē "Warriors" otrdien savā laukumā 113:104 (32:26, 27:30, 36:19, 18:29) uzvarēja Ņūorleānas "Pelicans", sērijā līdz četrām uzvarām gūstot panākumu ar 4-1.

Izšķirošo izrāvienu "Warriors" veica trešajā ceturtdaļā, kura laikā ieguva pat 26 punktu pārsvaru. Noslēgumā mājinieki vadību arī nosargāja, gūstot ceturto panākumu sērijā.

Uzvarētāju rindās 28 punktus iemeta Stefans Karijs, ar 24 punktiem atzīmējās viņa komandas biedrs Kevins Durants, bet 23 punktus pievienoja Klejs Tompsons.

Savukārt Dreimondam Grīnam nedaudz pietrūka līdz "triple-double" - 19 punkti, 14 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles.

Individuāli teicamu maču "Pelicans" sastāvā tikmēr aizvadīja Entonijs Deiviss, kuram 34 punkti un 19 atlēkušās bumbas, kamēr ar savu pirmo "triple-double" izslēgšanas turnīrā atzīmējās Džrū Holidejs - 27 punkti, 10 atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles.

Rietumu konferences finālu "Warriors" sasniegusi ceturto gadu pēc kārtas.

Finālā pašreizējie NBA čempioni tiksies ar Hjūstonas "Rockets", kas sava pusfināla piektajā spēlē savu skatītāju priekšā ar 112:102 (21:16, 33:30, 21:32, 37:24) uzveica Jūtas "Jazz", sērijā gūstot virsroku ar 4-1.

Lielisks "Rockets" sastāvā bija Kriss Pols, kuram 41 punkts, no kuriem 20 viņš pamanījās gūt ceturtajā ceturtdaļā, kas garantēja mājiniekiem uzvaru. Tāpat viņa kontā arī desmit rezultatīvas piespēles.

Pirms sezonas Pols uz "Rockets" pārnāca no Losandželosas "Clippers" komandas. Šī ir pirmā reize, kad viņš spēlēs Rietumu konferences finālā.

18 punktus "Rockets" labā iemeta Džeimss Hārdens, kurš pēc spēles slavēja savu komandas biedru Polu. "Viņš bija neticams. Kriss devās laukumā un ņēma spēli savās rokās. Viņa sniegums bija iespaidīgs," apmierināts bija Hārdens.

"Jazz" sastāvā 24 punktus iemeta NBA debitants Donovans Mičels, bet 22 punkti Alekam Burkam.

Tikmēr Austrumu konferences finālā jau ir iekļuvusi Klīvlendas "Cavaliers", kas iepriekšējā kārtā negaidīti pārliecinoši ar 4-0 apspēlēja Toronto "Raptors". Otrā šīs konferences pusfināla duelī Bostonas "Celtics" ar 3-1 ir vadībā pret Filadelfijas "76ers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!