Foto: Reuters/Scanpix

Naktī no otrdiens uz trešdienu Ziemeļamerikā sākas 2014./2015.gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona.

Pirmo reizi pēdējo 10 gadu laikā pasaules spēcīgākajā līgā cīņas risināsies bez latviešu līdzdalības. 2004.gadā NBA debitēja Andris Biedriņš, kuru šī gada aprīlī atbrīvoja Jūtas "Jazz". Par Biedriņa tālākām gaitām basketbola sabiedrībai nav informācijas, bet neviens cits Latvijas basketbolists sezonas sākumā nav izcīnījis sev vietu NBA sistēmā.

Sākoties jaunajai sezonai, portāls "Delfi" iepazīstina ar notikušajām izmaiņām komandu sastāvos un galvenajiem favorītiem, aplūkojot vasaras ieguvējus un zaudētājus.

Vasaras uzvarētāji un zaudētāji NBA

 2011. gada decembrī parakstītais jaunais kolektīvais darba līgums starp NBA un tās spēlētāju asociāciju ir izveidojis vidi, kurā svarīgākā spēlētāju virzība no kluba uz klubu notiek vasarā, spēlētājiem slēdzot jaunus līgumus kā brīvajiem aģentiem. Skarbāki sodi par greznības nodokļa pārkāpšanu ir piespieduši ģenerālmenedžerus būt skopākiem ar izsniegtajiem sadarbības gadiem spēlētāju līgumos (tādējādi katru vasaru ir vairāk brīvie aģenti), būt biklākiem savulaik aktīvajā maiņu periodā februārī (aizvadītajā sezonā skaļākais aizmainītais spēlētājs februārī bija Evans Tērners...) un prātīgākiem ar drafta izvēļu apmaiņu (pat Ņujorkas "Knicks" šovasar maiņas darījumā ieguva drafta izvēles!!!), novērtējot salīdzinoši mazās algas, kas ir jāizmaksā "rūkijiem" tiem paredzētajos līgumos.

 NBA sezonai sākoties jau naktī  no otrdienas, 28, decembra, uz trešdienu secināšu kuras "playoff" komandas šajā svarīgajā vasaras periodā papildināja savu sastāvu un kuru rīcība nepārliecina par potenciālu soli uz priekšu.

Vasara ar plus zīmi
(jaunpienācēju vārdi iekrāsoti treknos burtos)

Klīvlendas "Cavaliers":

 Neuzskatu, ka pat ir vērts vairāk iedziļināties Lebrona Džeimsa un Kevina Lava situācijā (un arī neminēšu Maiami "Heat" pie zaudētājiem). Jā, iegūt pasaulē labāko basketbolistu un ikgadēju "All-Star" spēles dalībnieku ir laba pazīme. Tas acumirklī padara "Cavs" par manu izvēli Austrumu konferences pārstāvei NBA finālos. Veids kā abi spēlētāji potenciāli varētu spēlēt kopā uzbrukumā ir biedējošs citām Austrumu komandām. Jaunais komandas treneris Deivids Blats solās komandas uzbrukumā iekļaut pietiekami daudz bumbas kustību un atjautīgas nianses, lai Klīvlendas pamatpiecinieks, par spīti kādam adaptācijas periodam, būtu gatavs konkurēt par efektīvākā līgas uzbrukuma titulu. Man nav ne mazākās nojausmas, ko pretinieku aizsardzība varētu iesākt Džeimsa un Lava "pick-n-roll" situācijā.

 Vairāk vērts runāt ir par lomu spēlētājiem, kuri pievienojās Klīvlendai, proti, Šonam Merionam un Lebrona mafijai, Džeimsam Džounsam, Maikam Milleram, iespējams, ja var ticēt baumām, ar laiku tāds arī būs Rejs Alens. Klīvlendai jācer, ka šis četrgalvainais briesmonis viņiem varētu dot vismaz 20 kvalitatīvas minūtes visu "playoffu" garumā. Par to nekādas garantijas gan nav. Merions ir sliktāk novecojis nekā vairums uzskata (pērn "Mavericks" guva 4 punktus vairāk uz 100 uzbrukumiem un arī ielaida 4 punktus mazāk bez Meriona laukumā, lai gan Šons vēl līgā nostalģiski tiek uzskatīts par aizsardzības speciālistu), Džounss pagājušogad bija tikai uzticams pirmajā kārtā pret Šarloti, bet Millers jebkurā brīdī var savainoties.

 Klīvlenda gan vēl var veikt vienu nozīmīgu maiņu, pateicoties "maiņas izņēmumam" (trade exception), ko viņi izveidoja vispirms aizmainot četrus negarantētus līgumus un divas otrās kārtas drafta izvēles uz Bostonu pret Kītu Bogansu, bet pēc tam Bogansu un viņa 5 miljonu vērto (bet negarantēto) līgumu aizmainot uz Filadelfiju, pie viena apmainoties ar otrās kārtas drafta izvēlēm. Filadelfija šajā darījumā ieguva sev vēlamu drafta izvēli un atteicās no Bogansa negarantētā līguma bez jebkādām sekām, bet Klīvlendai tas dod iepriekš minēto "maiņas izņēmumu". Proti, ja kāda NBA komanda maiņas darījumā aizmaina vairāk naudas vērtus līgumus nekā saņem, tā savā īpašumā iegūst izņēmuma iespēju gada laikā veikt darījumu, kur tā var uzņemt līgumus, kas ir šīs iepriekšējās starpības vērtāki nekā prom aizmainītie, šajā gadījumā - $5,508,198 jeb Bogansa līgumā paredzētā nauda, neskatoties uz to, ka tā atrodas pāri algu griestiem. Varam sagaidīt, ka Klīvlenda mēģinās šādā ceļā pastiprināt savu sastāvu ar aizsardzībā uzticamu ārējo spēlētāju (interesanta kandidatūra - pārbāztā "Timberwolves" komanda un Korijs Brūers vai Čeiss Badingers) vai centru, kurš sniegtu papildus drošību trauslajam garajam galam (Denveras Timofejs Mozgovs?).

Čikāgas "Bulls":

 Atklāti sakot, es neesmu tik lielā sajūsmā par "Bulls" vasaru kā vairums, bet tas nemaina faktu, ka tā tomēr bija veiksmīga. Pau Gasola pievienošanās komandai veido interesantu duetu uzbrukumā ar Džoakimu Noā. Ceru no dueta sagaidīt skaistas piespēles no augšējā "posta" uz zemo. FIBA Pasaules kauss deva cerību, ka Gasols bija iesūnojis Losandželosā un patiesībā vēl ir spējīgs spēlēt arī aizsardzībā, ja ir patiešām motivēts. Talantīgais spāņu uzbrucējs Nikola Mirotičs un snaiperis Dags Makdermots noslēdz vasarā iegūto spēlētāju trijnieku, un šķietami sniedz optimismu, ka Čikāga no jaunpienācējiem saņems tik ļoti vajadzīgo pozitīvo stimulu uzbrukumā.

 Es tomēr šeit vairāk saskatu pašlaik neatbildamus jautājumus. Vai Mirotičs un Makdermots, līgai nezināmie spēlētāji, patiešām ir gatavi spēlēt nopietnas minūtes un neietekmēt Čikāgas lielisko aizsardzību? Vai Pau Gasola veselība izturēs potenciālu 100 spēļu garu maratonu? Vēl svarīgāk - vai tam ir gatavs Deriks Rouzs? Viss var šķist skaisti, un ir viegli norādīt uz Džimija Batlera progresu vai trim jaunajām uzbrukuma opcijām, bet visi šie spēlētāji galu galā paļaujas uz to, ka Rouzs ir spējīgs veikt uzbrukumu uzsākošās darbības, veikt caurgājienu un atmest piespēli, lai sekotu nākamais drauds aizsardzībai jau no iepriekšminēto spēlētāju puses.

 "Bulls" izskatās apbruņojušies 60 uzvaru sezonai, bet, ja man šodien vajadzētu izvēlēties starp Klīvlendu un Čikāgu "playoff" sērijā, es vairāk paļautos uz "Cavaliers"...

Dalasas "Mavericks"

 Dalasa ļoti apsveicami turpina saglabāt konkurētspējīgu komandu, neskatoties uz Dirka Novicka novecošanu. Pirmkārt, visu cieņu jāizsaka Novickim, kurš šovasar noslēdza tikai 24 miljonu dolāru vērtu līgumu ar Dalasu uz 3 gadiem, dodot komandai brīvību papildināt savu sastāvu. Ne kura katra superzvaigzne sagremotu faktu, ka viņa klubs ietaupītu uz viņa rēķina, lai tērētu 15 miljonus gadā par Čandleru Pārsonsu. Bet jauno pamatpiecinieku, Dalasā atgriežoties, noslēdz Taisons Čandlers, kurš ir saucams par labāko spēlētāju iekš Ņujorkas un Dalasas maiņas, un tādējādi padara Dalasu par uzvarētājiem šajā darījumā, kurā "Mavericks" arī atbrīvojās no vēl triju gadu ilgā Hosē Kalderona līguma. Džamīrs Nelsons, Reimonds Feltons, Ričards Džefersons ir vērtīgi veterāni, kuri izveido Dalasu par komandu ar garu soliņu. Al-Faruks Aminu vēl nav īsti uzplaucis kā savulaik ar 8. numuru izvēlēts spēlētājs, bet ir lielisks atlekušo bumbu vācējs un ir ar potenciālu aizsardzībā. Būs interesanti novērot, ko no Aminu izspiedīs treneris Riks Kārlails.

 Kārlaila radošajam uzbrukumam vajadzētu atkal nest panākumus, pēc vidēji gūtiem 109 punktiem uz 100 uzbrukumiem pagājušajā sezonā, kas Dalasai deva 2. efektīvāko uzbrukumu līgā. Iespēja tikt konferences finālā gan būs atkarīga no Taisona Čandlera veselības. 32 gadus vecais centrs vēl tikai pirms diviem gadiem tika atzīts par gada labāko aizsardzības spēlētāju. Ir grūti spriest par viņa veselību un spēju robežām, iespējams, kritums viņa sniegumā aizsardzībā bija traumu un jau 13 NBA aizvadīto sezonu izraisīts, bet Taisona vēlmi izcelties tajā laukuma galā katrā ziņā arī iespaidoja nesaskaņas ar "Knicks" treneri Maiku Vudsonu un no tā izveidojies motivācijas trūkums. Dalasai ir par spēkam tikt tālu izslēgšanas spēlēs, tiekoties ar parocīgām komandām to laikā un Čandleram cementējot aizsardzību, kas būtu labāka par pērnā gada 9. sliktāko vienību visā līgā.

Fīniksas "Suns":

 Šīs komandas vasaras novērtēšanai es mazliet pamainīšu raksta formātu un izstāstīšu, kāpēc es domāju, ka tās manevri tieši nav bijuši tik slikti un nesaprotami kā tas varētu šķist. "Suns" vasaru uzsāka draftējot saspēles vadītāju Taileru Enisu, to turpināja parakstot līgumu ar Aizeju Tomasu (vēl viens "saspēlnieks") un pēc Pasaules kausa vēl paguva nogrābt aizsargu Zoranu Dragiču (nākamvasar viņa brālim, Goranam, iespējams, kļūstot par brīvo aģentu, Zorana divu gadu līgumam ir nozīme un vērtība). Šiem trim jaunpienācējiem vajadzēs sadalīt spēles laiku divās pozīcijās ar Ēriku Bledso (jāuzslavē Fīniksas vadība par nepiekāpību un 70 miljonu piešķiršanu uz 5 gadiem Bledso līgumā, par spīti viņa aģenta vēlmēm pēc maksimālā līguma), Goranu Dragiču un Ārčiju Gudvinu (Džeraldam Grīnam visticamāk vairākumu savu minūšu dabūjot 3. numura pozīcijā).

 Problēmas meklēšana šajā aizsargu drūzmā ir pārspīlēta. Trīs no šiem sešiem spēlētājiem nav sevi pierādījuši līgā kā nozīmīgas vērtības. Eniss, Gudvins un Zorans uz nopietnu vietu rotācijā pagaidām var necerēt. Turklāt pagājušā sezona pierādīja divas ļoti svarīgas lietas. Pirmkārt to, ka Bledso un Dragičs var segt pretinieku otros numurus, Bledso gadījumā, viņš to pat var darīt ļoti labi. Otrkārt, Fīniksas pārliecībai, ka viņi var laukumā vienlaicīgi turēt divus saspēles vadītājus ir pamats mūsdienās NBA piekoptā basketbola dēļ. Vairākums NBA aizsardzību pārdrūzmē laukuma stipro pusi, kad tajā uzbrucēji veic "pick-n-roll", un piespiež kādam citam uzbrucējam "salauzt" aizsardzību no vājās puses pēc piespēles, ko viņš ir saņēmis šķērsām laukumam. Vairākām komandām šo pirmo darbību, "pick-n-rollu" un bumbas pārmešanu uz otru laukuma pusi, ir grūtības sekmīgi paveikt, jo viņu saspēles vadītājs nespēj ātri veikt pareizo lēmumu, viņu "speisings" nav pārāk labs vai arī viņu spēlētāji vājajā pusē, kuriem ir mazs brīdis brīvības izmantot caurumu aizsardzībā, nav pietiekami meistarīgi. Fīniksas gadījumā viņiem laukumā ir divi spējīgi saspēles vadītāji, kuri abi var izmantot otra radīto priekšrocību. Vienīgi citas komandas šādi nevar atļauties spēlēt, jo reti kurš saspēles vadītāju duets būtu kompetents arī aizsardzībā. Šī problēma "Suns" neeksistē, abiem esot pietiekami augumā lieliem un labiem aizsardzībā.

 Es pieļauju, ka Dragičs laukumā atradīsies vienlaicīgi ar kādu, kurš ir augumā lielāks (protams, ka ar Bledso un reizēm arī, piemēram, ar Zoranu), kamēr Aizeja Tomass būs pirmais aizsargs no rezervistu soliņa un spēlēs kopā ar Bledso, kas varētu atrisināt pagājušā gada problēmu, Fīniksai ar Ēriku Bledso laukumā, bet Dragiču uz soliņa, klājoties grūti uzbrukumā (komanda ar Dragiču laukumā, bet Bledso malā, guva par 10 punktiem vairāk uz 100 uzbrukumiem nekā otrādā variantā). Mēs redzēsim, kā klāsies un vai Džefs Hornačeks izmēģinās Tomasa un Gorana duetu, bet, ja tas sekmīgi funkcionēs, Fīniksa varētu būt uzbrukumā vēl bīstamāka nekā pagājušogad.

 Vēl jāpiemin Vašingtonas "Wizards" (Pols Pīrss, Dežuāns Blērs, Kriss Hamfrīzs), Toronto "Raptors" (Lū Viljamss, Džeimss Džonsons), Memfisas "Grizzlies" (Vinss Kārters) un Šarlotes "Hornets" (Lenss Stīvensons, Mārvins Viljamss)

Vasara ar mīnusa zīmi

Oklahomsitijas "Thunder":

  "Thunder" izvairīšanās no greznības nodokļa pārkāpšanas (noteikums, kas paredz sodu maksāšanu no īpašnieku puses par katru dolāru pāri greznības nodokļa slieksnim, $76,8 miljoni) ir kļuvusi par ko absurdu pēc tā, ko "Thunder" paveica šī gada draftā. Drafts ir ne tikai vieta, kur meklēt nākamās zvaigznes (it īpaši starp tik daudz talantiem kā šīs vasaras draftā), bet atrast lētu darbaspēku, spēlētājus, kuriem komandas var četrus gadus maksāt ierobežoti lielu algu, ko nosaka katra spēlētāja drafta izvēles numurs. "Thunder" šovasar uzstādīja precedentu, un, lai izvairītos no algas maksāšanas vēl vienam spēlētājam (pirmajā kārtā draftētiem spēlētājiem pienākas garantēts NBA līgums), draftēja Džosu Huestisu, iepriekš sarunājuši ar viņu, ka spēlētājs atteiksies no sev pienākošās naudas un noslēgs līgumu ar "Thunder" fārmklubu D-Līgā. Huestiss šādiem nosacījumiem piekrita, jo citādāk uzbrucējs visticamāk nemaz netiktu 60 laimīgo draftēto spēlētāju starpā un šāds gājiens viņam vismaz dod iespēju pierādīt sevi kādam NBA klubam, trenējoties tā sistēmā.

 Tikmēr Oklahomas vienīgais solis brīvo aģentu piesaistē ir līguma parakstīšana ar Entoniju Morovu, kurš vēl nav bijis pamatpiecinieka spēlētājs nopietnā komandā (savulaik 37 uzsāktas spēles 26 uzvaru izcīnījušā "Warriors" vienībā) un nav aizvadījis nevienu minūti "playoffos". Visai ticams ir scenārijs, kurā "Thunder" līdz izslēgšanas spēlēm tā arī nav atradusi ārējo spēlētāju, kuram uzticēties. Vai Morova stabilais trīs punktu metiens nomāks viņa vājo aizsardzību? Vai Džeremijs Lambs pierādīs savu vērtību (un, Morovam pēkšņi arī gūstot savainojumu, spēs palīdzēt "Thunder" noturēt virs ūdens līdz Durants atgriežas ierindā)? Vai arī "Thunder" atkal nāksies spēlēt ar papildus spēlētāju, kura trūkumi tikai traucē uzbrukumā, kā Periju Džounsu vai Andrē Robersonu? "Thunder" visticamāk apsver ideju atrast veidu kā 40 gadus vecais Dereks Fišers atkal var kļūt par viņu februāra papildinājumu un spēlēt 20 minūtes "playoffu" spēlēs, par spīti savam jaunajam Ņujorkas "Knicks" galvenā trenera amatam...

 Es ceru, ka treneris Skotijs Brukss beidzot atteiksies no Kendrika Pērkinsa kā pamatcentra un Stīvens Adamss aizpildīs šo pozīciju. Es ceru, ka šogad Brukss būs atradis pareizās spēlētāju rotācijas līdz "playoffu" laikam. Es ceru, ka beidzot "Thunder" nebūs viena no neskatāmākajām komandām līgā (lai cik ļoti mēs censtos izlikties ka tā nav) un katrs tās uzbrukums nebūs Duranta vai Vestbruka viens-pret-viens šovs. Bet es nevienai no šīm lietām pārāk neticu...

Portlendas "Trail Blazers":

 Portlenda, pēdējos divus gadus pēc kārtas ierindojoties pēdējā vietā rezervistu gūtajos punktos vidēji spēlē, pastiprināja komandu ar Stīvu Bleiku un Krisu Keimenu... Bleiks ir drošāks variants un ne tik avantūrisks kā pērnā gada rezerves saspēles vadītājs Mo Viljamss, bet viņš nekādā ziņā nav uzlabojums un, iespējams, Portlendai pat pietrūks Viljamss, kurš ir soli ātrāks un agresīvāks. Pēc Bleika īsās vizītes Goldensteitā pagājušās sezonas izskaņā man nav īsti pārliecība, vai Bleiks šobrīd ir kas vairāk par brīvu metienu izpildītāju. Keimens ir uzticamāks spēlētājs nekā jaunie Portlendas centri, Džoels Frīlends (kurš vispār pagājušogad atrada noderīgu nišu kā labs soda laukuma aizsargātājs) un Maijerss Lenards, bet savus labākos gadus līgā jau ir aizvadījis un pērno sezonu pavadīja metot pa grozu pie katras iespējas (16,9 metieni no spēles uz 36 minūtēm), kas īsti nav laba pazīme. Viņš varētu piešķirt Portlendas soliņam papildus impulsu uzbrukumā, bet punktu gūšana no garā gala spēlētājiem īsti nav "Blazers" problēma, un man nešķiet, ka Keimens īsti uzlabo vai pasliktina komandas spējas.

 Portlenda pērn, pēc 31-9 bilances sezonas sākumā, noplaka un otrajā sezonas pusē izkrita no pirmā desmitnieka uzbrukuma efektivitātē (punktos vidēji vienā uzbrukumā). "Blazers" pusē ir cerība, ka viņu sākumpiecinieks ir iespēlējies un pazīst viens otru labāk nekā vairums pārējo komandu līgā. Es tomēr sagaidu, ka šosezon Portlendā būs novērojams kritums komandas sniegumā. Negribu piesaukt nelaimi, bet komanda jau diezgan ilgi ir iztikusi bez jebkādiem savienojumiem, kā arī tas pretinieki Rietumos arī nav snauduši. Es neuzdrošinājos prognozēt, ka kāda no pērnās sezonas Rietumu konferences "playoff" pārstāvēm šosezon no astotnieka izkritīs, bet, ja man būtu jānosauc viena šāda komanda, tad es teiktu, ka tā būs "Trail Blazers". Visai līdzīgi jūtos par...

Hjūstonas "Rockets":

 Hjūstonas ģenerālmenedžerim Darilam Morijam nevar pārmest centību. "Rockets" kārtējo vasaru atbrīvoja vietu potenciālu jaunpienācēju algām tā, lai komandai varētu pievienoties īsta zvaigzne, tiekot vaļā no Omera Ašika un Džeremija Lina līgumiem. Pastāv scenārijs, pēc kura Kriss Bošs izlemj piekrist Hjūstonas piedāvājumam (viņš neesot bijis tālu no šāda lēmuma) un "Rockets" pieskaņo Čandleram Pārsonsam izteikto Dalasas piedāvājumu, pateicoties viņu ierobežotā brīvā aģenta statusam. Neiegūstot Bošu, Morijs izlēma labāk nepārtērēt naudu Pārsonsam, lai neaizsietu sev rokas pavisam nākamajām vasarām, kurās varam sagaidīt līdzīgus manevrus Hjūstonas izpildījumā.

 Nu jau bez Pārsonsa, Ašika un Lina, "Rockets" soliņš nudien izskatās īss. Trevors Ariza ir pienācīgs Pārsonsa aizstājējs, pateicoties savam precīzajam trīs punktu metienam un visnotaļ labākām spējām aizsardzībā salīdzinājumā ar Čandleru. Bet tas arī būtībā ir viss... Par nevienu no "Rockets" rezervistiem nav ne mazākās pārliecības. Man patīk no Eiropas pārbraukušais Kostas Papanikolau kā radošs spēlētājs, bet ne visi eiropieši ir spējuši uzreiz iejusties NBA spēlēs, daži to nekad nespēj paveikt. Norietējusī Džeisona Terija versija jau ir norietējusi, bet jau iepriekš komandā esošie Francisko Garsija (vecs) un Donats Motiejūns (atkal nespēja izcelties nacionālajā izlasē) nav stabilas NBA vērtības.

 Hjūstonā ļoti daudz, kas gulstas uz Dvaita Hovarda un Džeimsa Hārdena pleciem, un par komandas tikšanu Rietumu labāko astotniekā nākamā gada pavasarī neesmu daudz drošāks kā par Portlendu.

Indiānas "Pacers"

 "Pacers" komanda neiederas vienā diskusijā ar pārējām iepriekš minētajām komandām šausmīgās Pola Džordža traumas dēļ. Punktu gūšana Indiānai šosezon sagādās milzu grūtības un šī sezona "Pacers" visticamāk kļūs par pārbūves gadu līdz ierindā atgriežas Džordžs. Bet Lensa Stīvensona pazaudēšana ir pietiekami liels notikums, lai tam vismaz mazliet pievērstu tagad uzmanību.

 Pēc pašreizējā kolektīvā darba līguma komandām ir iespējams savas jaunās zvaigznes paturēt līdz pat 9 sezonām, pagarinot viņu līgumu starp trešo un ceturto sezonu, kad pienāk "rūkiju" laiks pieprasīt jaunu līgumu. Komandām, kuras pārstāv pilsētas no mazāka tirgus, ir visas iespējas atalgot savus jaunos censoņus un neļaut tiem aizmukt uz sapņu zemi Ņujorku vai Losandželosu. Lenss Stīvensons, kā tikai otrajā kārtā draftēts spēlētājs (viņu līgumi atšķiras un par tiem komandas ar aģentiem pēc drafta kaulējas) sava apšaubāmā rakstura dēļ, šovasar kļuva par neierobežotu brīvo aģentu. 23 gadus veci,"All-Star" kalibra spēlētāji ļoti reti nonāks brīvajos aģentos pie pašreizējiem līgas noteikumiem. "Hornets" var būt ļoti pateicīgi, ka viņi ir tikuši pie tāda līmeņa un tāda vecuma spēlētāja kā Lenss tikai par 27 miljoniem uz 3 gadiem (pie tam komandai pastāv iespēja pēc otrā gada sadarbību pārtraukt, ja Stīvensons turpina pūst pretspēlētājiem ausīs). Lai kādu kritiku Stīvensons nebūtu saņēmis no Indiānas komandas vadības un lai cik ievilktos savstarpējās runas par līgumu, "Pacers" šis ir salīdzinoši negaidīts un nozīmīgs zaudējums. Var noprast, ka pats Lenss nemaz nevēlējās tik ļoti Indiānā palikt, neskatoties uz viņa attiecībām ar savu mentoru, komandas prezidentu Leriju Bērdu, basketbolistam noraidot 44 miljonu vērtu piedāvājumu no Indiānas. Bet arī šādu soli var saprast, sagaidot milzu pieaugumu NBA algu griestos 2016. gada vasarā, pateicoties līgas jaunajam televīzijas līgumam. Lenss ir gatavs "nokapāt" divus vai trīs gadus un nopelnīt vēl varenāku līgumu.

Regulārās sezonas "playoff" komandu prognozes:

Austrumi:

1.      Cavaliers

2.      Bulls

3.      Wizards

4.      Raptors

5.      Hawks

6.      Heat

7.      Hornets

8.      Nets

Rietumi:

1.      Spurs

2.      Clippers

3.      Warriors

4.      Thunder

5.      Mavericks

6.      Grizzlies

7.      Rockets

8.      Trail Blazers


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!