Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Oklahomsitijas "Thunder" centra spēlētāja Enesa Kantera ģimene publiski atteikusies no sava dēla par to, ka viņš atbalsta islāmistu sludinātāju Fetullu Gilenu, kuru Ankara apsūdz par jūlija vidū notikušā puča organizēšanu.

15. un 16. jūlijā Turcijā notika militārā apvērsuma mēģinājums, kas gan cieta neveiksmi. Kaut arī puča gaitā dumpinieki Ankarā, Stambulā un citās pilsētās sagrāba vairākus stratēģiski svarīgus objektus, varu valstī izdevās noturēt līdzšinējam prezidentam Redžepam Tajipam Erdoganam un valdībai.

Kā apgalvo Turcijas valdība, apvērsumu organizējis ASV dzīvojošais Gilens, un ir pieprasījusi viņa izdošanu.

Kanters, kurš pērn par atbalstu Gilenam tika atskaitīts no Turcijas izlases, vairākkārt paudis atbalstu sludinātājam un nosodījis Erdoganu.

"Es noliedzu Enesu kā savu dēlu. Atvainojos Turcijas tautai un prezidentam, ka man ir tāds dēls. Viņa uzvedība un paziņojumi satricina mūsu ģimeni. Teicu Enesam, ja tā turpināsies, viņu noliegsim kā savu dēlu, bet viņš neklausīja. Ja būtu zinājis, ka viss noslēgsies tā, nebūtu Enesu laiduši uz nometni ASV, kur tika atklāts viņa talants," atklātā vēstulē Turcijas medijiem raksta basketbolista tēvs Mehmets.

Tikmēr Eness Kanters atbildēja ar sociālajos tīklos publicētu paziņojumu.

"Šodien zaudēju savu māti, tēvu, māsas un brāļus, savu ģimeni un visus radiniekus. Manis paša tēvs man pieprasīja mainīt uzvārdu. Mana māte, kura laida mani pasaulē, noliedza mani. Mani brāļi un māsas, ar ko kopā uzaugu, tagad mani ignorē. Radinieki mani vairs negrib redzēt," raksta Kanters.

Tomēr viņš atkārtoti paudis atbalstu Gilenam un raksta, ka ir gatavs upurēt savas attiecības ar ģimeni.

Kanters iepriekšējā sezonā "Thunder" rindās guva vidēja 12,7 punktus un savāca 8,1 bumbu zem groziem.

Karjeru Kanters iesāka savā dzimtenes klubā Stambulas "Fenerbahce", bet pēc tam spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

2011. gada jauno spēlētāju draftā Kanteru ar trešo numuru izraudzījās Jūtas "Jazz", kurā viņš spēlēja nākamās trīs sezonas, bet pērn turku centra spēlētājs pievienojās "Thunder" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!