Foto: Reuters/Scanpix

Lietuvas basketbola izlasei pārbaudes spēlē Viļņā pret Latvijas valstsvienību 9. septembrī nepalīdzēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji Jons Valančūns un Domants Sabonis.

Pirmdien Lietuvas izlases galvenais treneris Daiņus Adomaitis pirmdien nosauca 15 kandidātus, kuri aizvadīs vairākas pārbaudes spēles kā arī Pasaules kausa kvalifikācijas otrās kārtas cīņas.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sasaukumu jūnijā, komandā nav Toronto "Raptors" zvaigznes Valančūna un Indiānas "Pacers" spēlētāja Saboņa. Tāpat izlasei nepalīdzēs pieredzējušais Jons Mačulis, kurš pievienojies Grieķijas klubam Atēnu AEK.

Kandidātu sarakstā ir pieci spēlētāji, kuri pārstāv ULEB Eirolīgas klubus - Luks Lekavičs, Mindaugs Kuzminsks, Artūrs Gudaitis, Edgars Ulanovs un Mariuss Grigonis. Tāpat Adomaitis komandā iekļāvis četrus spēlētājus no paša trenētās Viļņas "Rytas" komandas - Martinu Ehodu, Evaldu Kairi, Mindaugu Girdžūnu un Eimantu Bendžu.

Kandidātu vidū ir arī Edgars Želionis, kurš savulaik spēlējis arī Latvijā, kā arī pieredzējušie Mants Kalnietis, Renalds Seibutis, tāpat kā Ads Juškevičs, Roks Giedraitis un jaunais talants Arnolds Kulboks.

Lietuvas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajā kārtā izcīnīja sešas uzvaras sešos mačos un pirms otrās kārtas ir J apakšgrupas līdere. Šajā sasaukumā lietuvieši 14.septembrī viesos tiksies ar Horvātiju, bet 17. septembrī mājās uzņems Nīderlandi.

Latvijas izlase treniņnometni gaidāmajām Pasaules kausa kvalifikācijas otrās kārtas spēlēm sāka pirmdien. Arņa Vecvagara trenētajai komandai būs divas pārbaudes spēles pret Somiju, kā arī mačs pret Lietuvu, bet kvalifikācijas otrais posms tiks sākts 14.septembrī "Arēnā Rīga" pret pašreizējo Eiropas čempioni Slovēniju, bet 17.septembrī Madridē būs tikšanās ar Spāniju.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd otrajā posmā I apakšgrupā Spānija ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar četriem panākumiem seko Turcija un Latvija. Melnkalnei un Ukrainai ir trīs uzvaras, kamēr Slovēnijai ir divi panākumi.

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29.novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2.decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad notiks Ķīnā, kvalificēsies grupas trīs labākās izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!