Foto: AP/Scanpix

Šobrīd par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzni kļuvušais Stefans Karijs cer, ka latvietis Andris Biedriņš apmeklēs spēli, kurā atcerēsies Goldensteitas "Warriors" 2007. gada komandu.

Ja pēdējās trijās sezonās "Warriors" komanda vidēji guvusi 69 uzvaras, pirms desmit gadiem tā nebija izslēgšanas turnīrā iekļuvusi 13 sezonas pēc kārtas. Tomēr "Warriors" uzvarēja 16 no pēdējās 21 spēles un kā pēdējā kvalificējās "play-off", turklāt tur pirmajā kārtā pieveica ar pirmo numuru izlikto Dalasas "Mavericks" vienību, sagādājot vienu no lielākajām sensācijām līgas vēsturē.

Otrdien gaidāmajā spēlē "Warriors" atcerēsies šo komandu - uz "We Believe" ("Mēs ticam") spēli ieradīsies vairāki šīs komandas spēlētāji.

Tomēr Karijs atzinis, ka netic Biedriņa atbraukšanai.

"Forši būtu, ja Andris Biedriņš atbrauktu, viņš ir mans puisis. Nedomāju, ka viņš atbrauks no Latvijas, bet tas būtu īpaši," pauda pēdējo divu sezonu NBA vērtīgāko spēlētājs, atzīstot, ka pēc tam, kad viņu 2009.gadā draftēja "Warriors", līdzjutēji jautājuši vai viņi varētu izdarīt to, ko paveica "We Believe" komanda.

"Warriors" komanda otrdien sāks NBA izslēgšanas turnīra otro kārtu, tiekoties ar Jūtas "Jazz" komandu. Zīmīgi, ka šīs ir vienīgās divas vienības, kurā Biedriņš spēlēja savā NBA karjerā.

Biedriņu 2004.gadā NBA draftā "Warriors" komanda izvēlējās ar 11.numuru. Savu pēdējo spēli viņš aizvadīja 2013.gadā "Jazz" rindās, bet kopš tās reizes informācijas par viņa gaitām bijis maz. 2015.gada decembrī spēlētājs pauda, ka nevar apsolīt atgriešanos laukumā.

Savā NBA karjerā Biedriņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!