Foto: AFP/Scanpix
Otrdien notikušajās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un NBA Spēlētāju asociācijas (NBA PA) pārrunās par kolektīvo darba līgumu atkal nebija nekādas virzības, bet abas puses nolēmušas turpināt diskusijas trešdien, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Otrdien sarunas notikušas tikai pāris stundas, bet abas puses par notikušo nesniedz pārāk plašu informāciju, vien bilstot, ka nekas nav mainījies.

Trešdien paredzēta vēl viena tikšanās, pēc kuras jau būs lielāka skaidrība par NBA sezonas sākumu. Ja joprojām strīdīgajos jautājumos nebūs nekādas virzības, tad, visticamāk, nākamnedēļ NBA komisārs Deivids Sterns paziņos par treniņnometņu un vēl vairāku pārbaudes spēļu atcelšanu. Tāpat tas nozīmēs, visticamāk, NBA sezonas sākuma atcelšanu, par ko ar katru dienu spēcīgāk runā Ziemeļamerikas basketbola aprindās.

"Mēs un arī viņi piekrīt, ka diskusijas ir nepieciešamas, kamēr tām ir jēga. Vairāk zināsim pēc trešdienas tikšanās," teica Sterns.

Pretēji notikumiem pēc iepriekšējām sarunām, Sterns šoreiz sarunā ar žurnālistiem smaidījis, taču tas "neko nenozīmējot". "Pagājušā reizē, kad nesmaidīju, mani nosauca par īgņu, tāpēc tagad smaidu."

Savukārt NBA PA prezidents Dereks Fišers norādīja, ka sarunas bijušas intensīvas. "Mēs aktīvi runājām par idejām un konceptiem. Tās ir lietas, kurās jāpanāk virzība, jāiegūst kāds kopsaucējs, tad arī mēs varētu runāt par kaut kādu vienošanos."

Šonedēļ pārrunas vēlāk nebūs iespējams veikt, jo abu pušu pārstāvju vidū ir ebreji, kuriem no trešdienas līdz piektdienai ir Jaunā gada svinības.

Kā zināms, NBA lokautu paziņoja no 1.jūlija, jo abas puses nav noslēgušas jaunu kolektīvo darba līgumu. Pagājušajā nedēļā NBA bija spiests atcelt arī pirmssezonas treniņnometņu sākumu un 43 pārbaudes spēles, kas bija paredzētas no 9.-15.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!