Foto: AFP/Scanpix

Neapmierināts par Ņujorkas "Knicks" komandā samilzušajiem konfliktiem un drāmu, latviešu talants Kristaps Porziņģis neieradies uz kluba sezonas noslēdzošo sanāksmi, vēsta sporta portāls ESPN.

Kluba prezidenta Fila Džeksona vadībā Porziņģis divās sezonās Ņujorkā zaudējis 101 no 164 spēlēm. Avoti komandā ESPN atklājuši, ka latviešu talants ir dusmīgs par attīstības virziena trūkumu komandā.

Lai gan Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu "Knicks" iesāka cerīgi, nodemonstrējot potenciālu iekļūt arī izslēgšanas spēlēs, vien 31 sezonā iekrātā uzvara nozīmē to, ka "play-off" turnīrs klubam ies secen jau ceturto gadu pēc kārtas.

Sliktie panākumi uz NBA parketa nozīmēja to, ka mediju starmešu gaismā viens pēc otra nonāca dažādi kluba iekšējie konflikti. Kluba prezidents Džeksons nopietni apsvēra iespējas aizmainīt kluba līderi Karmelo Entoniju.

Iespējas atbrīvoties no komandas līdera Džeksons meklēs arī turpmāk, vēsta ESPN. "Mēs šobrīd nespējam uzvarēt ar Entoniju laukumā. Domāju, ka mūsu komandas attīstība paredz – viņš ir spēlētājs, kuram labāk savu talantu klātos īstenot citā komandā, kas cīnās par titulu," piektdien teica kluba prezidents Džeksons.

Februāra sākumā no "Madison Square Garden" arēnas apsargi izraidīja bijušo "Knicks" leģendu Čārlzu Oukliju. Pēc Ouklija teiktā, "Knicks" vadība konstatējusi, ka viņš sēž aiz kluba īpašnieka Džeimsa Dolana, ar kuru bijušajam NBA spēlētājam nav tās labākās attiecības, tāpēc palūguši basketbolistam atstāt vietas, ko viņš nav vēlējies darīt. Savukārt "Knicks" Oukliju vainoja par nicinošu izturēšanos pret Dolanu.

Savukārt "Knicks" saspēles vadītājs Deriks Rouzs janvārī devās risināt ģimenes problēmas, nebrīdinot par to klubu.

Februārī Porziņģis sprieda, ka viens no komandas vājā snieguma iemesliem ir apmulsums, ko radījušas jaunā trenera Džefa Hornačeka ieviestās saspēles shēmas. Latviešu basketbolists izteicās, ka spēlētājos valda liela neskaidrība, kas darbības laukumā padara īpaši sarežģītas.

Sezonas sākumā "Knicks" uzbrukumā salīdzinoši mazāk dominēja prezidenta Džeksona lolotais "trijstūra uzbrukums". Taču pēc Zvaigžņu spēles pārtraukuma klubs šo uzbrukuma shēmu sāka īstenot arvien biežāk, vēsta ESPN. Tāpat vairākkārt mainījās kluba aizsardzības taktika.

"Uzskatu, ka dažkārt komanda nebija saliedēta, un daži uzvedās kā dumpinieki, radot nesaskaņas klubā," piektdien preses konferencē teica Džeksons, piebilstot, ka šādai tendencei ir jābeidzas.

Šosezon 2015. gada NBA drafta ceturtais numurs Porziņģis spēlē vidēji guva 18,1 punktu un savāca 7,3 atlēkušās bumbas. Preses konferencē Džeksons norādīja, ka Porziņģa maiņu klubs neapsver.

Uzskatīts, ka pēc Entonija aiziešanas no komandas par jauno "Knicks" līderi kļūs tieši Porziņģis. "Nedomāju, ka viņš ir tam gatavs. Viņam ir 21 gads. Tā ikvienam būtu liela nasta," Porziņģa kļūšanu par komandas centrālo figūru komentēja Džeksons.

"Tomēr viņš ir pierādījis, ka ir uzvarēt alkstošs. Tāpēc mēs esam ļoti apmierināti ar viņa attīstību. Šogad bažas sagādāja viņa fiziskā sagatavotība, nespējot piedalīties visās spēlēs Ahileja cīpslas un muguras savainojumu dēļ," bilda Džeksons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!