Foto: AP/Scanpix

Latvijas Basketbola savienība (LBS) neizslēdz iespēju valstsvienības sastāvam piesaistīt latviešu izcelsmes spēlētāju Čeisu Badingeru, norādīja LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Tiesa, šis jautājums esot atkarīgs no valstsvienības treneriem - ja viņi uzskatīs, ka, gatavojoties šogad gaidāmajam Eiropas čempionātam, uzbrucēja pozīcijā būs nepieciešams pastiprinājums, LBS varētu mēģināt uz izlasi uzaicināt Badingeru.

"Pēdējo reizi ar basketbolista pārstāvjiem sazinājāmies pagājušajā gadā, taču no viņu puses nebija nekādas intereses. Pēdējā laikā savienībā gan neesam runājuši par šo jautājumu, un tas šobrīd nav aktuāls," atklāja Šneps, taču viņš noliedza, ka LBS nav ieinteresēta šajā spēlētājā, kurš šobrīd pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Minesotas "Timberwolves".

Pats Badingers gan pirms pāris gadiem izteicās, ka labprāt starptautiskajā arēnā pārstāvētu Latviju. ASV dzimušo basketbolistu ar šo valsti saista viņa vectēvs no mātes puses Andrejs Eglītis, kurš dzimis Latvijā, bet uz ASV pārcēlies Otrā pasaules kara laikā. Tāpat Latvijā dzimusi un augusi viņa vecāmāte no mātes puses.

Badingers šosezon "Timberwolves" sastāvā aizvadījis 49 spēles, caurmērā izceļoties ar 4,3 punktiem un 2,4 atlēkušajām bumbām.

Pašlaik 26 gadus vecais basketbolists pasaules spēcīgākajā basketbola līgā aizvada savu sesto sezonu.

Kā zināms, Latvijas izlase Eiropas čempionāta D apakšgrupā "Arēnā Rīga" cīnīsies ar Čehijas, Beļģijas, Igaunijas, Lietuvas un Ukrainas valstsvienībām. No grupas tālāk turnīrā kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Eiropas čempionāts basketbolā vīriešu komandām notiks 39.reizi. Pirmajā turnīrā - 1935.gadā Ženēvā - Latvijas valstsvienība izcīnīja pirmo vietu desmit komandu konkurencē.

Savukārt kopš neatkarības atgūšanas Latvijas valstsvienība deviņas reizes izcīnījusi tiesības piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā. Līdz šim labākais rezultāts - 8.vieta 2001.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!