Jaunais Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Nenads Trajkovičs, kurš piektdien tika apstiprināts savā amatā, preses konferencē atklāja, ka viņam patīk ātrs uzbrukuma basketbols ar ļoti ciešu aizsardzību.
"Vēlos tikties ar izlases kandidātiem, iepazīties ar viņiem un izstāstīt turpmāko darba plānu. Pašam patīk ātrs uzbrukuma basketbols ar ļoti ciešu aizsardzību, tomēr, lai tādu varētu spēlēt, ir jāattīsta basketbolistu individuālā meistarība, pie kā arī tiks strādāts," pastāstīja Trajkovičs, kurš darbu sāks no 1.marta.

Pēdējo reizi basketbola klubu Trajkovičs trenēja 2004.gada maijā, taču uzskata, ka kādreiz apgūto tik viegli nevar aizmirst. "Esmu pieredzējis treneris. Man ir 46 gadi, no kuriem 28 esmu strādājis kā treneris. Šajā amatā esmu piedalījies vairāk nekā 10 000 spēlēs," atklāja Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris.

Mēneša laikā ar treneri tiks saskaņots un parakstīts līgums, kas ietvers arī jauno spēlētāju attīstīšanu, pastāstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Ojārs Kehris. Trjakovičs Rīgā paliks līdz pirmdienai, lai apskatītu jaunos spēlētājus, jo trenerim ir sastādīts 20 kandidātu saraksts. Šodien Trajkovičs ieplānojis vērot SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) "Challenge Cup" finālturnīra pusfināla spēli, kurā tiekas "VEF Rīga" un "Liepājas lauvas". Šajā mačā piedalās trīs no 20 kandidātiem - Ronalds Zaķis, Edgars Jeromanovs un Mareks Jurevičus.

Vēl nesen basketbola aprindās izskanēja informācija, ka vairākiem spēlētājiem varētu nepatikt Trajkoviča iecelšana amatā, taču pats treneris uzskata, ka visu noteiks spēlētāju profesionalitāte. Ja basketbolisti būšot profesionāļi, tad pieņemšot viņa darba metodes.

LBS valde, kuras sastāvā ir Žoržs Tikmers, Uģis Zemturis, Viesturs Neimanis un Kehris, par Trajokivča apstiprināšanu šonedēļ lēma jau otro reizi. Sākotnēji otrdien tika pieņemts lēmums Trajkoviču vēl neapstiprināt un turpināt diskusiju. Iemesls šādai rīcībai esot tas, ka Trajkovičam mēģināts piedāvāt kādas jaunatnes izlases trenēšanu, taču Serbijas basketbola speciālists esot vēlējies strādāt tikai ar nacionālo izlasi.

Trajkovičs iepriekš ir trenējis tādas komandas kā "Banjalucka Pivara" (Bosnija un Hercegovina), "Partizan" (Serbija), kā arī Dienvidslāvijas jauniešu izlasi. Pēdējos gados serbs individuāli trenēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunos spēlētājus.

Jau ziņots par plāniem, ka viens no Trajkoviča palīgiem izlasē būs Keits Smārts, kurš iepriekš bija NBA kluba Klīvlendas "Cavaliers" treneris, bet patlaban ir Dona Nelsona palīgs NBA klubā Goldensteitas "Warriors", kurā spēlē arī Andris Biedriņš. Basketbola speciālists Latvijā uz vienu mēnesi varētu ierasties vasarā.

Divus mēnešus Trajkovičam varētu palīdzēt fiziskās sagatavotības treneris Džims Murejs, turklāt darbā ar Latvijas izlasi Trajkovičam palīdzēs arī Kosta Jankovs. Latvijas izlasei gatavoties palīdzēs arī sporta psihologs Toms Mičels, turklāt palīdzēt varētu arī Latvijas U-20 un U-18 izlašu galvenie treneri Agris Galvanovskis un Varis Krūmiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!