Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā cenšas uz katru spēli nedalīt pretinieces, uzskata valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips.

Kā ziņots, Latvijas izlase trešdien savā laukumā ar rezultātu 63:46 (19:9, 18:13, 8:8, 18:16) uzvarēja Grieķijas valstsvienību, tiekot pie trešā panākuma trijās kvalifikācijas turnīra spēlēs.

"Uzvaru mums neviens vairs nevar atņemt. Cenšamies uz katru spēli nedalīt pretinieces, jo mums katra spēle ir augsts sasniegums," pēc mača izteicās Nerips.

"Tāpat turpināsim, jo nākamajā cīņā negaida nekas vieglāks. Somijas izlase spēlē agresīvi un uz emocijām. Pietiek nenoticēt sev un tiksim bargi sodīti. Vienīgi varu piebilst, ka uz nākamo maču būs citādākas spēlētāju rotācijas."

"Zinājām, ka nebūs viegla spēle. Ļoti gatavojāmies un prieks par komandu, ka nospēlējām labi no sākuma, tāpēc visā spēlē bija psiholoģiski vieglāk," secināja Latvijas izlases spēlētāja Zane Tamane. "Bet izbraukumā pret Somiju būs grūts mačs."


"Sāku pierast pie komandas lēnām un sadarbības vēl jāmācās, bet galvenais, lai turpinām pilnveidoties," piebilda Tamane.

"Sākām ļoti viegli. Neizdarījām tā, kā vēlējāmies spēlēt aizsardzībā un tas arī bija svarīgākais mačā," atzina Grieķijas valstsvienības uzbrucēja Zoi Dimitraku. "Otrajā puslaikā jau spēlējām labāk, tomēr punktu starpība bija pārāk liela un bija ļoti grūti salauzt cīņas gaitu."

Tikmēr Grieķijas izlases galvenais treneris Aleks Dagls atzina, ka Latvijas izlase aizvadītajā spēlē bija daudz labāka.

"Latvija ir laba komanda un ir lielas izredzes, ka tā kvalificēsies Eiropas čempionāta finālturnīram," teica Dagls. "Mēs slikti nospēlējām pirmajā puslaikā gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Pieļāvām daudz kļūdu un par to samaksājām. Otrajā puslaikā aizsardzībā cīnījāmies tiešām labi un par to esmu priecīgs. Jau spēlējām par nākamo maču, kad savā laukumā cīnīsimies pret Itāliju - tā būs ļoti svarīga spēle. Savās mājās esam labāka komanda nekā šovakar."

"Latvijai ir ļoti labas un pieredzējušas garās spēlētājas, kuras spēlē spēcīgos klubos. Mēs nevarējām viņas šovakar apturēt, tā kā vajadzētu. Savukārt mums jau tradicionāli nav daudz garo spēlētāju, tāpēc spēlējam agresīvu aizsardzību," izteicās Dagls. "Tāpat šodien ļoti labi nospēlēja Ieva Krastiņa - šī bija jau trešā spēle, kad viņa iemeta 4-5 tālmetienus. Tas ir apbrīnojami. Viņa Latvijai šodien deva ļoti daudz."

"Mēs esam jauna komanda, turklāt mums šodien nevarēja palīdzēt divas svarīgas spēlētājas, bet kļūsim labāki tikai ar katru spēli," piebilda Dagls.

Kā ziņots, kvalifikācijas turnīra E apakšgrupas pirmajā kārtā Latvijas izlase ar rezultātu 71:52 savā laukumā pieveica Itāliju, bet otrajā spēlē ar 95:60 izbraukumā sagrāva grupas pastarīti Luksemburgu.

Savukārt Grieķijas valstsvienība līdz šim bija aizvadījusi vienu spēli, kurā savā laukumā ar 72:49 pārspēja Somiju.

Kvalifikācijas turnīrs ilgs līdz 11.jūlijam.

2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks Francijā, kvalificēsies grupas divas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!