Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas sieviešu basketbola izlasei 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrā apļa otrajā mačā pret Luksemburgu pats galvenais bija iegūt drošu pārsvaru, uzskata valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips.

Kā ziņots, trešdien notikušajā spēlē Latvijas izlase savā laukumā pieveica Luksemburgu ar rezultātu 70:44 (20:9, 22:15, 13:10, 15:10).

"Mums uzdevums bija iegūt drošu pārsvaru un pārliecinoši aizvadīt maču bez īstām kombinācijām. Iepriekšējos mačos dažreiz neaizgāja lietas pēc kombinācijām, un tad vajadzēja uzlauzt grozu viens pret vienu. Šodien centāmies to attīstīt," pēc cīņas izteicās Nerips. "Iepriekšējās bija divas pilnīgi atšķirīgas spēles un komandas. Abās pietrūka stabilitāte zem groziem - Aija Putniņa un Zane Tamane. Pietrūka tās pozīcijas pienesums."


"Spēlē labi iesaistījās Anete Šteinberga, bet tas gan vairāk tika panākts ar cīņu, nevis saskaņotu darbību," atzina Nerips. "Kopumā situācijas bija labas un bija iespējas uzvarēt. Vajadzīgs, lai katrā spēlē kāds pienestu punktus."

"Putniņa pēc tam, kad aizmeta garām, pateica, ka sāp kāja. Labi, piekritu viņu pataupīt līdz nākamajam mačam. Jāturpina tas pats ceļš, jo pārbaudes mačos viņa deva lielu pienesumu. Nedrīkst ieslīgt pašapmierinātībā," teica Latvijas izlases galvenais treneris.

Nākamajā spēlē Latvijas izlase sestdien izbraukumā tiksies ar Grieķiju. Nerips atzina, ka mačā pret Luksemburgu netika spēlētas tās sadarbības, kādas būs sestdien, jo visi viens otru rūpīgi skauto. "Pie tā strādājam treniņos. Gatavojamies, ko darīsim pie Grieķijas uzbrukumu apturēšanas."

Tikmēr Luksemburgas valstsvienības galvenais treneris Hermans Pārs atzina, ka visi gaidīja, ka Latvija uzvarēs un pārsteigumi nenotika.

"Mēs esam jauna komanda. Mācamies un gūstam labu pieredzi. Kopumā mūsu līmenim šajā kvalifikācijas turnīrā spēlējam labi," teica Pārs.

Savukārt kvalifikācijas turnīra pēdējā mačā Latvijas izlase 11.jūnijā savā laukumā uzņems Somiju.

E grupas kopvērtējumā pašlaik četras uzvaras piecās spēlēs ir Itālijai, Latvija sešās cīņās iekrājusi četrus panākumus, Grieķijas kontā trīs panākumi piecos mačos, Somijas valstsvienība sešos mačos tikusi pie trim uzvarām, bet Luksemburga piedzīvojusi zaudējumus visās sešās aizvadītajās spēlēs.

2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks Francijā, kvalificēsies grupas divas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!