Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sieviešu basketbola čempionvienības "TTT Rīga" patiesais spēks FIBA Eirolīgas turnīrā būs redzams nākamajās divās spēlēs, kurās būs jācīnās pret līdzvērtīgām pretiniecēm, uzskata Latvijas vienības galvenais treneris Aigars Nerips.

Kā ziņots, trešdien aizvadītajā A apakšgrupas trešās kārtas spēlē "TTT Rīga" savā laukumā ar rezultātu 60:77 (19:29, 9:14, 17:14, 15:20) zaudēja Slovākijas čempionvienībai Košices "Good Angels", ciešot trešo neveiksmi turnīrā.

"Pretinieces maču uzsāka ļoti labi, savukārt mēs - neveiksmīgi. Varbūt tas bija pārliecības trūkums, kas arī noturēja punktu starpību līdz puslaika beigām," pēc mača teica "TTT Rīga" komandas spēlētāja Kristīne Kārkliņa. "Pārtraukumā savācāmies, tomēr pievīla realizētie metieni no groza apakšas. Pretiniecēm bija laba spēle."

"Mums pietrūkst stabilitāte un aukstasinība izšķirošajos brīžos. Uzskatu, ka komanda ir laba, tomēr jāatrod kļūdas un tās jāizlabo," piebilda Kārkliņa.

"Bijām sagatavojušās pretiniecēm un zinājām, ka [Kendisa] Duprē un [Čārde] Hjūstone ir mums neparocīgs pāris, tomēr sedzējas aizsardzībā ļoti vāji nospēlēja pret Hjūstoni, neizpildot uzdevumu sist piezīmes. Iepriekš strādājām ar mazajām spēlētājām, tagad, šķiet, būs jāpievērš uzmanība lielajām," atzina Nerips.

"Nākamajās divās spēlēs mums ir līdzvērtīgas pretinieces un tās arī parādīs, kāds ir mūsu patiesais spēks. Ja neuzvarēsim, tad būs švaki. Tomēr jebkurā spēlē varām nospēlēt veiksmīgi arī ar šiem trīs klubiem, kuriem zaudējām pirmajās divās spēlēs. Ja kāds otrajā aplī pret mums pietiekoši nenoskaņosies, tad varam uzvarēt. Tomēr uzvarēt varam tikai ar komandas spēli, nevis individuālo," secināja Nerips.

Nākamajā mačā "TTT Rīga" 17.novembrī izbraukumā spēkosies ar latvietes Guntas Baško pārstāvēto Polijas vienību Krakovas "Wisla Can-Pack", bet nedēļu vēlāk savā laukumā tiksies ar citas latvietes Aijas Brumermanes pārstāvēto Francijas klubu "USO Mondeville".

Vēl A apakšgrupā cīnās arī Ungārijas komanda Pēčas "MiZo" un Itālijas čempionvienība Taranto "Cras Basket".

Kā ziņots, pirmās kārtas mačā "TTT Rīga" ar rezultātu 60:66 izbraukumā zaudēja "MiZo", bet otrajā cīņā, salūstot mača beigās, ar 49:72 piekāpās "Cras Basket" komandai.

Pašlaik A apakšgrupā bez zaudējumiem cīnās vienīgi "Cras Basket" vienība, bet "TTT Rīga" ir vienīgā komanda, kas vēl nav izcīnījusi uzvaras.

Jau ziņots, ka FIBA Eirolīgā sievietēm šajā sezonā kopumā startē 24 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām katrā.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas četras labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, kur cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Kā ziņots, "TTT Rīga" FIBA Eirolīgā piedalījās arī iepriekšējās trijās sezonās, tomēr nevienā no tām nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīru.

LETA jau vēstīja, ka "TTT Rīga" komanda aizvadītajā sezonā pēc viena gada pārtraukuma atguva valsts čempionvienības titulu, kad LSBL finālsērijā ar 3-2 pieveica 2009.gada Latvijas čempionvienību "Cēsis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!