Foto: F64
Spēlētājas bija ļoti koncentrējušās, bet pēdējā ceturtdaļā viņas bija iztērējušas visus spēkus, pēc FIBA Eirolīgas turnīra mača, kurā "TTT Rīga" ar rezultātu 54:78 (12:21, 21:15, 10:15, 11:27) piekāpās Spānijas čempionvienībai Valensijas "Ros Casares", izteicās Latvijas vicečempioņu basketbolā galvenais treneris Aigars Nerips.

Foto galerija

"Kļūdaini domāt tikai par abu komandu spēli Valensijā. "TTT Rīga" cīnās katrā savā mājas spēlē," izteicās "Ros Casares" komandas galvenais treneris Isma Kanto. "Spēles pirmais puslaiks bija ļoti līdzīgs. Mēs maču uzsākām labi, bet otrajā ceturtdaļā ne tik labi cīnījāmies aizsardzībā."

"Daudz labāk šajā komponentā nospēlējām otrajā puslaikā," atzina Kanto.

Jau ziņots, ka abu komandu pirmajā mačā Valensijā mājinieces uzvarēja ar rezultātu 118:38. Savukārt spēlē Rīgā pēc pirmā puslaika viens no Eiropas spēcīgākajiem klubiem "Ros Casares" atradās vadībā tikai ar trīs punktu pārsvaru.

"Šodien neaizvadījām savu labāko spēli, tomēr tāpat uzvarējām un tas ir pats svarīgākais," "Ros Casares" komandas basketboliste Deliša Miltone izteica prieku par savas komandas izcīnīto piekto uzvaru turnīrā. Tāpat Miltone izteica gandarījumu arī par "TTT Rīga" komandas spēli, kas pretēji mačam ar Valensijā šoreiz spēlējusi daudz labāk un basketbolistes bija ļoti noskaņojušās."

"Mēs spēlējām pret vienu no labākajām komandām Eiropā. Mums ir citi mērķi kā viņām," uzsvēra "TTT Rīga" komandas basketboliste Sindija Lima. "Lielai daļai manu komandas biedreņu šis ir pirmais gads FIBA Eirolīgā un tāpēc mēs mācāmies un augam. Mūsu mērķis ir progresēt no spēles un spēli un esam priecīgas spēlēt pret tik spēcīgām basketbolistēm."

"Šodien mēs cīnījāmies tiešām cienījami. Centāmies pierādīt, ka vēlamies augt un kļūt konkurētspējīgas. Katrai spēlētājai ir jāatdod visi spēki un tā arī cenšos viņas iedvesmot," uzsvēra amerikāņu leģionāre.

"Valensija ir ļoti spēcīga komanda un vēlos apsveikt viņas. Mēs fokusējāmies uz savu aizsardzību, tomēr pēdējā ceturtdaļā mums vairs nebija spēka," atzina Nerips. ""Ros Casares" ir komanda, kurai jāspēlē finālčetrinieka turnīrā un vēlu tai visu labāko."

Vēl vienā A grupas mačā trešdien pagājušās sezonas Lietuvas un Baltijas čempionvienība Viļņas TEO savā laukumā ar rezultātu 37:86 piekāpās latviešu speciālista Gundara Vētras trenētajai pagājušās sezonas Krievijas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK.

Savukārt atlikusī A grupas sestās kārtas spēle tiks aizvadīta ceturtdien, kad Itālijas čempiones Taranto "Cras Basket" savā laukumā spēkosies ar Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray".

A grupas kopvērtējumā pirmās divas vietas ieņem "Ros Casares" un UGMK komandas, kas izcīnījušas pa pieciem panākumiem. "TTT Rīga" komanda ar vienu uzvaru ieņem piekto vietu, bet TEO pašlaik cīnās bez uzvarām un atrodas pēdējā, sestajā pozīcijā.

Kā ziņots, pēc aizvadīta divu apļu turnīra četras labākās komandas no katras grupas iekļūs astotdaļfinālā, kuram sekos ceturtdaļfināls un finālčetrinieka sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!