Foto: DELFI
Latvijas sieviešu basketbola izlases vadīšanu piekritis uzņemties "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips, bet Latvijas Basketbola savienības Treneru komisija Daigas Jansones vadībā diskusiju turpinās nākamajā sēdē decembrī, informē LBS.

Apzinot sieviešu valstsvienības potenciālos galvenos trenerus, LBS valstsvienību direktors Māris Jučmanis uzrunājis vairākus kandidātus. Ainars Zvirgzdiņš un Ainārs Čukste apliecinājuši, ka viņus principā šis darbs interesē, taču 2012.gada vasarā jau uzņemtas citas saistības.

"TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips, kurš no 2006. līdz 2008.gadam, kā arī 2010. un 2011.gadā valstsvienībā darbojies kā viens no treneru kolektīva dalībniekiem, paudis gatavību uzņemties galvenā trenera pienākumus.

Aigars Nerips informēja Treneru komisiju par iecerētajiem darbības stūrakmeņiem un potenciālajiem palīgiem. Pēc diskusijas Treneru komisijas dalībnieki lūdza Neripu līdz nākamajai sēdei sagatavot konkrētu priekšlikumu par valstsvienības treneru kolektīva sastāvu, kā arī uzturēt regulārus sakarus ar ārzemēs spēlējošajām valstsvienības līderēm.

Nākamā Treneru komisijas sēde notiks decembrī – jau pēc 4.decembrī paredzētās Eiropas 2013.gada čempionāta kvalifikācijas turnīra grupu izlozes, kurā Latviju pārstāvēs valstsvienību direktors Māris Jučmanis.

Kvalifikācijas turnīrs notiks no 13.jūnija līdz 15.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!